Concret, Dan Voiculescu cere CSM să vină cu un set de criterii care să fie folosite pentru prezentarea în mass-media a dosarelor aflate în judecată. Acestea ar trebui să respecte libertatea presei si dreptul publicului la o informare corecta si completa.
Pentru a ilustra anumite excese, Voiculescu prezinta cazul Evenimentul zilei, care a publicat, în ediţia tipărită şi în cea online, în intervalul 15 ianuarie - 4 februarie 2013, peste 80 de articole referitoare la un singur dosar aflat în stare de judecată. În aceste articole erau prezentate repetitiv şi tendentios date parţiale din dosar inducând opiniei publice şi magistraţilor o anumită direcţie în care ar trebui evaluată şi judecată cauza.
"Deşi am fost direct vizat de această campanie denigratoare, am refuzat categoric să comentez pe marginea conţinutului dosarului şi nu am prezentat public nici măcar documente obiective, de importanţă fundamentală, precum expertiza solicitată de instanţă, care consemnează că nu există niciun prejudiciu în dosarul supus judecăţii", a declarat Dan Voiculescu.
Dan Voiculescu susţine că în acest moment, paguble produse imaginii sale sunt ireparabile. De aceea, CSM ar trebui să răspundă Comisiei Europene şi să se implice obiectiv ca să consilideze încrederea în actul de justiţie.