Antena 3 CNN Actualitate Dan Voiculescu e urmărit penal de DNA

Dan Voiculescu e urmărit penal de DNA

Dan Voiculescu e urmărit penal de DNA
03 Apr 2007   •   17:00

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au început urmărirea penală, în data de 30 martie, faţă de preşedintele Partidului Conservator, Dan Voiculescu, pentru săvârşirea infracţiunii de spălare de bani, într-un dosar disjuns din dosarul ?Loteria?, a informat marţi Ministerul Public. În acelaşi dosar s-a dispus începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de spălare de bani şi fals în înscrisuri sub semnătură privată faţă de Camelia-Rodica Voiculescu, fiica liderului PC, şi Mihai Lazăr, preşedintele Consiliului de administraţie al SC Grivco SA.

Omul de afaceri Gheorghe Copos, asociat majoritar al SC Ana Holding SA, şi Roza Giulio-Giusepe, preşedintele Consiliului de administraţie al SC Ana Holding SA, sunt urmăriţi penal pentru săvârşirea infracţiunilor de participare la o licitaţie cu strigare cu oferte trucate, înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi spălare de bani. Totodată, Adrian Cristea este urmărit penal pentru săvârşirea infracţiunilor de participare la o licitaţie cu strigare cu oferte trucate, se precizează în comunicatul Biroului de Informare şi Relaţii Publice al DNA.

Din probele administrate până în prezent a rezultat că, în perioada 2000-2004, Gheorghe Copos a spălat o parte a sumelor de bani obţinute ilicit din valorificarea către Loteria Română a 38 de spaţii comerciale transferând banii prin conturile personale ale Cameliei şi ale lui Dan Voiculescu, precum şi ale societăţii Grivco S.A..

Voiculescu: Poliţia politică funcţionează şi azi
Marţi, liderul conservator Dan Voiculescu a acuzat presiuni mari asupra sa şi a familiei sale. El susţine că procurorul şef al DNA, Daniel Morar, a făcut demersuri la SRI ca să afle legăturile personale, de afaceri, telefoanele fixe şi mobile folosite el şi de cele două fiice, Camelia şi Corina. Dan Voiculescu l-a somat pe Daniel Morar să-i lase familia în pace şi a conchis: ?Va fi scandalul secolului dacă va continua poliţia politică?.

Dan Voiculescu spune că după ce comisia parlamentară de anchetă a preşedintelui Traian Băsescu şi-a început activitatea, şeful DNA, Daniel Morar, a trimis o adresă colonelului Florin Coldea de la SRI, un personaj implicat în dosarul răpirii jurnaliştilor şi în mai multe chestiuni binecunoscute lui Traian Băsescu.

Preşedintele conservatorilor spune că a sesizat comisia pentru Cercetarea Abuzurilor din Senat, către care va înainta dovezile care susţin afirmaţiile sale. Voiculescu i-a somat pe Traian Băsescu, Monica Macovei şi Daniel Morar să nu-i implice familia în jocurile politice.

Copos respinge acuzaţiile
Omul de afaceri Gheorghe Copos a respins acuzaţiile aduse de DNA. Într-un comunicat remis presei, Copos a anunţat că-şi va demonstra nevinovăţia, în faţa instituţiilor abilitate. El a atras atenţia că atitudinea DNA este nocivă pentru întregul mediu de afaceri românesc. Copos a atras atenţia că DNA induce ideea identităţii dintre mediul de afaceri şi mediul infracţional.

Gheorghe Copos şi Roza Giulio-Giusepe, preşedintele Consiliului de administraţie al SC Ana Holding SA, sunt urmăriţi penal pentru săvârşirea infracţiunilor de participare la o licitaţie cu strigare cu oferte trucate, înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi spălare de bani.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close