Antena 3 CNN Actualitate Dan Voiculescu, apel către Guvern

Dan Voiculescu, apel către Guvern

voic.jpg
28 Sep 2015   •   15:01

România este pe punctul de a pierde miliarde de euro din fondurile alocate de UE, atrage atenţia profesorul Dan Voiculescu pe blogul său. Dan Voiculescu face un apel către Guvernul României şi spune că e primordial ca rata absorţiei de fonduri să crească rapid în următoarea perioadă. 

 
Profesorul universitar Dan Voiculescu spune că România va pierde la sfârşitul anului apoape un sfert din fondurile europene alocate prin politica de coeziune.
 
"La sfârşitul anului 2015, România va pierde circa 5 miliarde de euro din cele 19,8 miliarde de euro alocate prin Politica de coeziune (aferente exerciţiului bugetar 2007-2013). Cele mai mari pierderi vor fi la POSDRU - unde din 3,5 miliarde, au fost accesati numai 1 miliard şi la POS Mediu - unde din 4,4 miliarde, au fost atrase 1,7 miliarde."
 
Până în prezent, România a ajuns la o rata de absorbţie a fondurilor de aproape 55 la sută, o rată mult prea mică pentru dezvoltarea ţării. Astfel, profesorul Dan Voiculescu cere Guvernului ca pe ultima sută de metri să accelereze absorbţia banilor europeni. 
 
"Guvernul a promis o absorbtie de 80%, dar se vede ca nu se va putea ţine de cuvânt. Este timpul ca Guvernul să deschidă ochii! Banii Europei nu sunt un moft, ci şansa României de a intra cu capul sus în lumea civilizată. Am spus întotdeauna: mizaţi, cât mai e timp, pe un guvern orientat pe absorbţia de fonduri structurale până la sfârşitul anului 2015. Daţi posibilitatea de a coordona ministere unor specialişti în absorbţia de fonduri europene care cunosc logica instituţională a UE."
 
O atragere mai bună a fondurilor europene va contribui la oprirea exodului românilor către străinătate, în căutarea unui trai mai bun, mai scrie Dan Voiculescu
 
 

×
Subiecte în articol: Dan Voiculescu guvern fonduri europene
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close