Senatorul a precizat că faptele care îl vizează în acest dosar nu au legătură cu activitatea sa politică, ci cu activitatea de avocat, desfăşurată înainte să intre în Senat. „Nu sunt acuzat de fapte de corupţie, ci de complicitate morală la abuz în serviciu", a precizat Dan Şova.
Şova a mai declarat că, din păcate, nu se poate apăra pentru că legea nu îi dă posibilitatea să comenteze public acuzaţiile Parchetului.
"Am aflat de propunerea de reţinere şi arestare de la televizor", a menţionat senatorul.
Şova: Nu a existat niciodată legătură între Ponta şi Complexurile Energetice Rovinari şi Turceni
Întrebat dacă Victor Ponta, în calitatea sa de jurist, a beneficiat de avantaje financiare din partea casei de avocatură a lui Dan Şova, senatorul a răspuns:
"Nu a existat niciodată, nici prin intermediul societăţii pe care am condus-o eu, nici direct prin cabinetul domnului Ponta, nicio legătură, de nicio natură între domnia sa şi Complexurile Energetice de la Rovinari şi Turceni. A existat, la un moment dat, o colaborare pe două dosare penale, între societatea pe care o conduceam eu şi cabineetul individual al domnului Ponta din două considerente. Societatea noastră de avocatură se ocupa numai de parte comercială, nu avea un departament de Penal, iar la vremea respectivă domnul Victor Ponta era unul dintre cei mai buni şi cunoscuţi avocaţi de drept penal. De altfel, cu ajutorul domniei sale, un caz care părea pierdut a avut un final fericit."
Procurorul şef al DNA a trimis, vineri, procurorului general al Parchetului instanţei supreme referatul pentru sesizarea Parlamentului, ca acesta să încuviinţeze reţinerea şi arestarea preventivă a senatorului PSD Dan Şova, pentru trei infracţiuni de complicitate la abuz în serviciu.
Anchetatorii cer încuviinţarea reţinerii şi arestării senatorului în dosarul privind contractele încheiate de firma sa de avocatură cu complexurile Turceni şi Rovinari.