Preşedintele Senatului a anunţat că va raspunde cât mai repede la solicitarea procurorilor. Şova consideră un abuz demersul procurorilor şi spune că va încerca să-şi convingă colegii de nevinovăţia sa.
De asemeanea, Şova neagă orice implicare a premierului Victor Ponta în contractele de asistenţă juridică de la Turceni şi Rovinari.
Dan Şova susţine că faptele care îl vizează în acest dosar nu au legătură cu activitatea sa politică, ci cu activitatea de avocat, desfăşurată înainte să intre în Senat.
Senatorul spune că va încerca să-şi convingă colegii parlamentari de nevinovăţia sa.
Procurorii îl acuză pe fostul ministru de trei infractiuni de complicitate la abuz in serviciu. Dan Şova a fost avocatul coordonator care a pus umărul la privatizarea complexelor energetice de la Rovinari si Turceni şi ar fi obţinut 3.5 milioane de lei, prin asigurarea de consultanţă juridică pentru giganţii industriali. Pentru a nu fi incriminat în dosarul Turceni - Rovinari, Şova ar fi cerut distrugerea computerelor casei de avocatură la care era asociat şi ar fi falsificat 11 procese-verbale, spun anchetatorii.
Victor Ponta a negat faptul că numele său ar putea fi alăturat suspiciunilor legate de contractele energetice Rovinari şi Turceni.
Împreună cu Şova este cercetat şi fostul director general al Complexului Energetic Turceni despre care anchetatorii spun că ar fi prejudiciat societatea de stat cu 71 de milioane de lei. Dacă Parlamentul votează favorabil cererea procuorilor DNA, Dan Şova ar putea fi reţinut şi, ulterior, arestat preventiv