Antena 3 CNN Actualitate Dan Iosif a fost înmormântat la Cimitirul Eroii Revoluţiei (VIDEO)

Dan Iosif a fost înmormântat la Cimitirul Eroii Revoluţiei (VIDEO)

Dan Iosif a fost înmormântat la Cimitirul Eroii Revoluţiei <font color=red>(VIDEO)</font>
08 Dec 2007   •   08:39

Iosif a fost înmormântat cu onoruri militare sâmbătă la Cimitirul Eroii Revoluţiei din Capitală. O ceremonie religioasă în memoria deputatului PSD a fost oficiată de un sobor de preoţi sâmbătă dimineaţă, în holul mare al Senatului, în prezenţa liderilor PSD şi a numeroşi parlamentari şi reprezentanţi ai asociaţiilor de revoluţionari.

Preşedintele de onoare al social-democraţilor, Ion iliescu, a evocat contribuţia lui Dan Iosif la Revoluţia din 1989. El a amintit că Iosif a făcut parte din militanţii pentru cauza reconstrucţiei democratice a României şi a subliniat că, în ciuda aparenţelor de om dur, Dan Iosif era un om sensibil şi dedicat. ?Deseori discutam cu el despre probleme grele, punea suflet în sprijinirea oamenilor necăjiţi. Dan Iosif rămâne în memoria noastră cu figura luminoasă de luptător, dăruit unei cauze nobile?, a spus Iliescu.

La rândul lui, liderul PSD Mircea Geoană a apreciat că Dan Iosif ?a fost un om care a marcat istoria, un răzvrătit generos, un om care a schimbat destinul naţiunii române?. El i-a spus familiei lui Iosif că trebuie să fie mândră că a trăit alături de cineva care a lăsat ceva în urmă şi a amintit că anul 2007 ?a luat de lângă noi mai mulţi oameni care au făcut istorie?: Antonie Iorgovan, Florian Pittiş, Octavian Paler ş.a.

Deputatul Dan Iosif a încetat din viaţă miercuri, într-o clinică din Siberia. Se internase acolo la începutul săptămânii, pentru un tratament împotriva cancerului la plămâni, care îl măcina de câţiva ani.

DAN IOSIF A FOST ÎNMORMÂNTAT CU ONORURI MILITARE

DAN IOSIF, OMUL CARE A SALVAT VIEŢI LA CUTREMURUL DIN 1977

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close