Antena 3 CNN Actualitate Dan Diaconescu şi Doru Pârv, reţinuţi pentru 24 de ore (VIDEO)

Dan Diaconescu şi Doru Pârv, reţinuţi pentru 24 de ore (VIDEO)

Dan Diaconescu şi Doru Pârv, reţinuţi pentru 24 de ore (VIDEO)
22 Iun 2010   •   08:30

Patronul postului de televiziune OTV, Dan Diaconescu şi realizatorul de emisiuni televizate Doru Pârv au fost reţinuţi, marţi dimineaţă, în jurul orei 6:00, pentru 24 de ore. Cei doi sunt acuzaţi de şantaj şi ameninţare în legătură cu primarul comunei arădene Zărand, Ion Moţ.

Dan Diaconescu şi Doru Pârv au fost duşi la Direcţia cercetări Penale şi vor fi prezentaţi instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

Cei doi au fost audiaţi la sediul DNA aproape toată noaptea. Dan Diaconescu este învinuit de şantaj şi ameninţare în acelaşi dosar cu Doru Pârv, acuzat că i-ar fi cerut bani unui primar arădean ca să nu difuzeze imagini compromiţătoare la adresa lui.


La ieşirea din sediul DNA, Dan Diaconescu a declarat că este primul ziarist arestat pentru un promo şi că a fost tras pe sfoară.

"S-a dat arestarea lui Dan Diaconescu, în loc de pensii netăiate. Primul ziarist din România arestat pentru un promo. Am fost tras pe sfoară. Un şiretlic al procurorilor, m-au ţinut până acum", a spus Diaconescu.




Avocatul lui Dan Diaconescu susţine că totul a început în iulie anul trecut, când OTV a anunţat într-un promo că va face dezvăluiri la adresa primarului respectiv, material care n-a fost însă  difuzat.

Caseta cu promo-ul referitor la dezvăluiri a fost ridicată de procurorii DNA în urma unor pecheziţii la sediul OTV şi la locuinţa lui Dan Diaconescu. Patronul postului de televiziune a aflat despre descinderi de la femeia de serviciu care-i făcea curat în locuinţă.

Cât timp procurorii cotrăbăiau prin sediul OTV, Dan Diaconescu nu s-a arătat la faţă. Ba era plecat la mare, ba în străinătate. A ajuns la sediul DNA cu tot cu familie.

Diaconescu şi angajatul său sunt acuzaţi că i-ar fi cerut edilului din comuna Zărand, Ion Moţ, 160.000 de euro pentru a nu difuza pe postul OTV un film cu averea presupus ilicită a acestuia.

Avocatul lui Diaconescu susţine că singura probă deţinută de procurori este o înregistrare a emisiunii din 21-22 iunie 2009, în care patronul OTV anunţa difuzarea unor "imagini incendiare" care îl implicau pe primarul Ion Moţ. Potrivit avocatului apărării, Moţ l-ar fi denunţat numai pe realizatorul TV Doru Pârv.

Foto: Mediafax

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: DNA
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close