Antena 3 CNN Actualitate Dan Diaconescu, din nou la DNA: Dacă nici acum nu credeţi că este o comandă politică, cum să vă mai conving? (VIDEO)

Dan Diaconescu, din nou la DNA: Dacă nici acum nu credeţi că este o comandă politică, cum să vă mai conving? (VIDEO)

Dan Diaconescu, din nou la DNA: Dacă nici acum nu credeţi că este o comandă politică, cum să vă mai conving? (VIDEO)
22 Iul 2010   •   16:18

Dan Diaconescu nu mai are voie să vorbească în presă despre învinuirile care i se aduc în cele două dosare în care este cercetat. Acesta lucru este prevăzut într-o ordonanţă dată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care l-au audiat din nou joi pe patronul OTV.

Diaconescu susţine că acest lucru este un fapt fără precedent şi acuză autorităţie că au declanşat un adevărat război împotriva sa.

"Dacă nici acum nu credeţi că este o comandă politică, atunci cum să vă mai conving? Sunt iată, a şasea oară la DNA în doar câteva zile, şi, probabil, nu se opreşte aici această telenovelă dramatică. De fapt se interzice unui ziarist să mai apară la televizor şi să vorbească, să spunem aşa, în dezacord cu procurorul care îl anchetează. Nu poate vorbi despre un întreg aparat al statului român care cheltuie foarte mulţi bani împotriva mea pentru a îmi descoperi ceva în trecutul meu", a spus Dan Diaconescu, în faţa sediului DNA.

Dan Diaconescu s-a prezentat, joi după-amiază, la Direcţia Naţională Anticorupţie, unde procurorii i-au adus la cunoştinţă că i-au prelungit cu 30 de zile interdicţia de a părăsi ţara. Acest lucru a fost confirmat de avocaţii jurnalistului care au precizat, citaţi de Mediafax, că Diaconescu a fost convocat de procurori pentru a i se aduce la cunoştinţă prelungirea acestei măsuri.

În urmă cu câteva zile, patronul OTV declara că "procurorii DNA încearcă răscolirea unui al treilea dosar". Apărătorii lui Diaconescu au negat însă faptul că i-ar fi fost adusă la cunoştinţă o a treia acuzaţie.

Realizatorii OTV Dan Diaconescu şi Doru Pârv au fost arestaţi pe 23 iunie, pentru şantaj. După ce a judecat contestaţia celor doi realizatori TV, Tribunalul Bucureşti a decis, în data de 25 iunie, punerea în libertate a lui Dan Diaconescu, şi menţinerea lui Doru Pârv în arest preventiv.

Dan Diaconescu a primit o serie de interdicţii la acea vreme, printre care aceea de a vorbi despre caz la televiziune. Vineri, mandatul de arestare al lui Doru Pârv a fost prelungit de instanţa Judecătoriei sectorului 1 cu încă 20 de zile.

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: Dan Diaconescu
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close