Antena 3 CNN Actualitate Dan Antonescu, expert criminolog, despre elevul care a ucis-o pe fata de 14 ani în Grădina Botanică: "A plecat hotărât să comită o faptă gravă"

Dan Antonescu, expert criminolog, despre elevul care a ucis-o pe fata de 14 ani în Grădina Botanică: "A plecat hotărât să comită o faptă gravă"

Dan Antonescu, expert criminolog, a vorbit, la Antena 3 CNN, despre elevul criminal de la Grădina Botanică, în urma căruia o adolescentă a fost ucisă, iar un alt tânăr a ajuns în comă la spital.

de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Iun 2023   •   11:29

Atacatorul de la Grădina Botanică este elev la Liceul Militar din Craiova și le-a declarat procurorilor că nu le cunoștea pe victime.

S-a enervat însă după un schimb de replici, și-a pus o mască și a scos din rucsac un cuțit de vânătoare cu care i-a atacat. Apoi a plecat liniștit și a trecut pe lângă polițiști.

Din punct de vedere penal, se iau în calcul probele directe și indirecte care să ducă la aflarea adevăratului autor.

Eu zic că 99,9% avem autorul.

Citește și: Filmul crimei din Grădina Botanică din Craiova. Alex, elevul criminal, era fericit în momentul arestării

Dacă reușim să aflăm de ce a fost comisă această faptă, trebuie să luăm în calcul cel puțin cele două variante.

Fie e vorba de gelozie, adică cei doi, fata și autorul au avut o relație și el nu a fost de acord cu despărțirea, am avut nenumărate cazuri din acestea.

Varianta a doua, poate fi, victima de conjunctură. Copilul acesta a plecat de acasă hotărât să comită o faptă gravă, de aceea a luat un cuțit foarte mare, este ceva mare și pentru un om matur și-a luat și mânuși și cagulă.

Este clar că autorul a căutat conflictul", a declarat Dan Antonescu, expert criminolog.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close