Antena 3 CNN Actualitate Dâmboviţa Center: Trei turnuri de peste 100 de metri iau locul Casei Radio

Dâmboviţa Center: Trei turnuri de peste 100 de metri iau locul Casei Radio

Dâmboviţa Center: Trei turnuri de peste 100 de metri iau locul Casei Radio
13 Noi 2008   •   11:43

Noua Comisie Tehnică de Urbanism a Capitalei formată de edilul-şef al Bucureşitului, Sorin Oprescu, a avizat, în prima şedinţă, proiectul Dâmboviţa Center, ce va fi construit pe locul fostei Case Radio. Proiectul fusese respins de fosta comisie, care funcţiona în mandatul lui Adriean Videanu. ?Am dat aviz favorabil proiectului, pentru că investitorii au îndeplinit câteva condiţii care li s-au pus de-a lungul timpului?, a explicat arhitectul-şef al Capitalei, Gheorghe Pătraşcu.
Comisia tehnică a avizat construirea a trei clădiri de peste 100 de metri. Noul plan de construcţie mai prevede o alee pietonală care să traverseze complexul de construcţii, o şosea subterană şi mai mult spaţiu între construcţii şi Strada Constantin Noica. Totodată, spaţiile dinspre râul Dâmboviţa vor fi destinate alimentaţiei publice. Vechea comisie de urbanism şi fostul arhitect-şef al Capitalei Adrian Bold au respins proiectul Dâmboviţa Center, reproşând lipsa unui concurs de soluţii arhitecturale pentru acesta şi nexecutarea unui Plan Urbanistic Zonal, care să reglementeze ce şi cum se poate construi în acea zonă.
Proiectul Dâmboviţa Center va fi realizat pe o suprafaţă totală de peste 550.000 de metri pătraţi, în mai multe etape. Mai întâi vor fi realizate, pe 39.500 de metri pătraţi, spaţii rezidenţiale şi de birouri. Apoi, un centru comercial de 132.000 de metri pătraţi, hotel şi casino, toate pe 40.000 de metri pătraţi, iar în final un supermarket, pe o suprafaţă 28.000 metri pătraţi, plus o parcare cu circa 3.000 de locuri. Proiectul va fi realizat de Compania Plaza Centers, care deţine 75% din Dâmboviţa Center. Statul are o participaţie de 15%, prin Compania Naţională de Investiţii, iar restul este al grupului turc Kucuk.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close