Antena 3 CNN Actualitate Dacian Cioloș, vești proaste pentru bugetari: Legea salarizării este un eșec!

Dacian Cioloș, vești proaste pentru bugetari: Legea salarizării este un eșec!

1 minut de citit Publicat la 18:26 04 Dec 2016 Modificat la 18:26 04 Dec 2016
guvern site.jpg
Foto: gov.ro

Dacian Cioloș a admis, la un post de televiziune, că LEGEA SALARIZĂRII unitare este un eșec ”față de ceea ce își propusese doamna ministru Costea, care a venit cu ideea Legii salarizării unitare”.

"N-aş spune că e un eşec total, pentru că am început totuşi (...). E un eşec faţă de ceea ce îşi propusese doamna ministru Costea, care a venit cu ideea Legii salarizării unitare (...). Fusese un proiect lăsat de fostul Guvern, care era inaplicabil", a explicat Cioloş, citat de Agerpres, precizând că proiectul de act normativ nu putea fi finalizat în absenţa unei baze de date cu toate salariile din administraţia publică.

"Acum o avem în proporţie de peste 90%, e aproape gata această bază de date", a precizat Cioloş.

În acest context, el a arătat că salarizarea în administraţia publică este legată şi de reforma administraţiei. Totodată, a subliniat premierul, o reformă profundă a administraţiei nu poate fi făcută fără o asumare politică.

"O reformă profundă a administraţiei (...) nu poate fi făcută şi fără o asumare politică, a unei majorităţi politice. Când am avut discuţii cu liderii de partide şi de grupuri parlamentare înainte de instalarea Guvernului am avut promisiuni că (...) vom avea susţinerea pentru o astfel de reformă. La sfârşitul lui mai, când am venit cu acea consultare publică pe reformă, am prezentat-o şi în Parlament (...), au fost clare semnalele din partea partidelor că, fiind un an electoral, ei nu vor să intre în discuţia aceasta şi să-şi asume Guvernul. În condiţiile în care mi-a fost clar că nu va exista o susţinere politică majoritară pentru această reformă, am preferat să nu forţăm lucrurile", a mai afirmat Cioloş.

Surprizele din noua lege a salarizării, în varianta Cioloș

LEGEA SALARIZĂRII. Proiectul Legii privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice propune 116 clase de salarizare, cel mai mic salariu în sectorul bugetar urmând să fie de 1.625 de lei, iar cel mai mare de 22.000 de lei. (Vezi aici mai multe exemple de salarii)

Legea salarizării prevede ca în situaţia în care salariile de bază/soldele funcţiilor de bază/salariile funcţiilor de bază/indemnizaţiile de încadrare, indemnizaţiile lunare avute în luna iunie 2017 sunt mai mari decât cele prevăzute în anexele la prezenta lege să se păstreze cuantumurile avute în luna iunie 2017.

Citește și:

Exces de putere: Cine minte în scandalul banilor pentru salarii. Explicațiile ministrului Pîslaru

 

 

×
x close