Antena 3 CNN Actualitate Dacian Cioloş creionează Guvernul din umbră

Dacian Cioloş creionează Guvernul din umbră

Dacian Cioloş creionează Guvernul din umbră
foto: Facebook
02 Noi 2016   •   13:37

Sigur de susţinerea PNL, USR şi a preşedintelui Klaus Iohannis, premierul Dacian Cioloş schiţează în taină componenţa viitorului Cabinet, care va fi instalat după alegerile din decembrie. Mai mulţi tehnocraţi din actualul Guvern şi-ar putea păstra fotoliile de miniştri în cazul în care Cioloş ar obţine al doilea mandat la Palatul Victoria, scrie Jurnalul.

Premierul Dacian Cioloş este aşteptat azi la şedinţa Consiliului Naţional al PNL în care liberalii vor valida propunerea sa ca premier, însă reunirea s-ar putea lăsa cu proteste din partea celor care şi-ar dori un portofoliu în viitoru Cabinet. Asta pentru că Cioloş a schiţat ieri componenţa unui ipotetic Guvern politic pe care l-ar conduce după alegeri, iar cuvintele sale au darul de a crea frustrări în interiorul PNL. "Sunt nişte oameni care au început nişte reforme în domeniile lor, care au dovedit că au înţeles bine domeniile pentru care au coordonarea acum şi pe care, da, eu i-aş propune şi pentru un viitor Guvern", a anunţat premierul Dacian Cioloş, fără a face totuşi vreo nominalizare. Chiar dacă nu a pronunţat nume, câţiva dintre tehnocraţii care se află în graţiile premierului ar urma să primească un post în viitorul Executiv.

Este vorba, în special, despre ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu şi cel al Muncii, Dragoş Pîslaru, cei care au refuzat oferta USR şi au ales să continue alături de Cioloş până la finalul mandatului. De altfel, Vlad Voiculescu a recunoscut recent că şi-ar dori să continue în funcţie şi după alegerile din 11 decembrie. “Dacă premierul Cioloş va rămâne după alegeri şi îmi va propune să continui ce am început, cu siguranţă voi accepta”, a spus ministrul Sănătăţii.

Mai mult, pe jurnalul.ro.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close