Antena 3 CNN Actualitate Dacă ți se strică frigiderul sau aragazul, cât sunt în garanție, vei primi altele, pe perioada reparației - proiect

Dacă ți se strică frigiderul sau aragazul, cât sunt în garanție, vei primi altele, pe perioada reparației - proiect

Consumatorii cărora li se strică un produs complex, ce are o durată de utilizare medie (cum e mașina de spălat, de exemplu) și se află în garanție, vor primi de la vânzător un produs de schimb, pe care să îl utilizeze cât timp primul este reparat.

o_1ea0emmt5cu7h8qoct4g82vkg.jpg
Sursa foto: Hepta
04 Iun 2020   •   23:00

Propunerea urmează să primească votul decisiv în curând. Proiectul îi va ajuta, în special, pe acei consumatori care ar putea aștepta și timp de o lună repararea unor produse cum sunt frigiderele, mașinile de spălat sau alte electrocasnice de acest fel.

Deși propunerea legislativă a fost respinsă, inițial, de Senat, aceasta are șanse să fie adoptată de deputați, pentru că a primit un raport favorabil de adoptare.

Dacă proiectul va trece de Parlament, atunci acei consumatori care au cumpărat un produs complex, ce a fost proiectat să fie folosit pe o perioadă medie (cum sunt mașinile de spălat sau frigiderele, de exemplu) și care se strică (aflându-se încă în termenul de garanție legală de conformitate - doi ani), vor primi de la vânzător un produs de schimb.

Mai mult, pe Avocatnet.ro.

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close