Antena 3 CNN Actualitate Dacă te sună un necunoscut și te întreabă "Mă auziți acum?", închide imediat telefonul!

Dacă te sună un necunoscut și te întreabă "Mă auziți acum?", închide imediat telefonul!

o_1bcf7cn4rrqm1ujkcd41eot18ga8.jpg
foto: Pixabay.com
30 Mar 2017   •   12:06

O nouă fraudă prin telefon mii de victime, în special în țările din Europa de Vest. Poliția britanică i-a avertizat pe toți posesorii de telefoane să nu răspundă la întrebarea "Mă auziți acum?" pe care o pun persoane necunoscute cu scopul de a le scurge banii din conturi, scrie realitatea.net.

Poliția din UK i-a avertizat pe britanici să nu răspundă la întrebarea "Mă auziți acum?" pe care o pun persoane necunoscute la telefon cu scopul de a le scurge banii din conturi.

Un simplu "Da" pe care îl spun în răspunsul telefonic îi costă pe mii de britanici toți banii din conturi, scrie The Independent.com.

Avertismentul a fost lansat de instituția Federal Communications Commission (FCC) care a explicat că scopul infractorilor este acela de a înregistra amprenta vocală a unor persoane pe care le au în vizor și ale căror date bancare deja le cunosc.

Mai puțin folosită în România, amprenta vocală a unei persoane ține loc de semnătură fizică sau electronică în contactul cu băncile. Autoritățile din Marea Britanie au primit mii de sesizări și plângeri legate de golirea conturilor bancare.

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close