Antena 3 CNN Actualitate Dacă nu primesc majorarea salarială, profesorii intră în grevă generală

Dacă nu primesc majorarea salarială, profesorii intră în grevă generală

Dacă nu primesc majorarea salarială, profesorii intră în grevă generală
23 Dec 2008   •   02:31

Noul guvern instalat în funcţie va fi nevoit să facă faţă unor presiuni puternice din partea diferitelor categorii sociale, după ce au apărut informaţii că acesta s-ar putea să îşi revizuiască unele promisiuni electorale, dar şi legi adoptate anterior. Astfel, primii revoltaţi s-au arătat profesorii, care ameninţă cu cea mai mare grevă din istorie, dacă noul guvern nu va respecta legea prin care salariile dascălilor trebuie majorate cu 50 de procente.
?Dacă, Doamne fereşte, nu se va respecta legea, dezamăgirea va fi enormă şi chiar că nu ne va mai putea opri nimeni. Dacă nu am declanşat până acum greva generală, a fost pentru că am vrut să-i lăsăm pe noii guvernanţi să-şi sedimenteze noile îndatoriri?, a declarat Constantin Ciosu, secretarul general al Federaţiei Educaţiei Naţionale (FEN), citat de Evenimentul Zilei.
Profesorii cer aplicarea imediată a Legii 221/2008 privind majorarea salariilor din învăţământ, aşa cum noii guvernanţi au promis în campania electorală. Totodată, liderii sindicali aşteaptă ca Ministerul Educaţiei să le solicite o întâlnire ca să clarifice problemele bugetare pentru anul 2009. ?Nu ne pot spune acum că nu au bani, au avut expertiza necesară pentru a vedea care este situaţia banilor, înainte de a promite în campanie. Bani sunt, dar sunt prost gestionaţi?, a mai spus liderul FEN.
Pe de altă parte, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a spus, în legătură cu majorarea salariilor profesorilor, că există o lege, care trebuie aplicată.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close