Între toate drumurile pe care le face, Diaconescu a trecut şi pe la sediul Ambasadei SUA. Diplomaţii americani au explicat pentru Mediafax că Diaconescu a fost la Ambasadă pentru a explica evenimentele politice şi economice din România. Situaţia de la Oltchim a fost analizată şi la Ministerul Economiei. Două întâlniri au avut loc în acelaşi timp.
Sindicaliştii de la Oltchim au discutat cu ministrul Daniel Chiţoiu, despre plata salariilor restante şi reluarea activităţii combinatului. De cealaltă parte, avocaţii lui Dan Diaconescu au purtat o nouă rundă de negocieri pentru semnarea contracului de privatizare.
Reprezentanţii omului de televiziune spun că Diaconescu va semna contractul cel mai târziu pe 1 octombrie.
În plin proces de privatizare, Oltchim se confruntă cu o nouă problemă. Coturile combinatului sunt blocate de bănci din cauza datoriilor acumulate, iar angajaţii nu îşi pot primi salariile pentru luna august.
Delegaţia Oltchim a stabilit cu ministrul Economiei ce ar trebui făcut în cazul în care eşueză privatizarea combinatului.
Reprezentantul salariaţilor de la Oltchim a primit asigurări că, în cazul în care ministerul Economiei nu va semna luni contractul de privatizare cu Dan Diaconescu, în şedinţa de Guvern de miercuri se va progăti o ordonanţă de urgenţă pentru acordarea unui ajutor de 40 de milioane de euro, bani necesari pentru repornirea combinatului.
În ciuda promisiunilor, conducerea Oltchim se declară dezamăgită de situaţia în care se află combinatul.
De cealată parte, avocaţii lui Dan Diaconescu au continuat negocierile pentru preluarea Oltchim.
Indiferent de rezultatul privatizării, săptămâna viitoare, la Oltchim se va întruni Consiliul de Administraţie care va lua decizii importnate în ceea ce priveşte viitorul managemant al companiei.