Antena 3 CNN Actualitate Cutremur în Poliţie. Capetele din Ministerul de Interne încep să cadă

Cutremur în Poliţie. Capetele din Ministerul de Interne încep să cadă

catalin predoi
Ministrul de Interne Cătălin Predoiu are de reformat încă două inspectorate judeţene
de Georgiana Murgilă    |    23 Iun 2024   •   11:35

Şefi ai poliţiei extrem de importanţi sunt vizaţi de DNA. Şeful IPJ Cluj este acuzat că şi-a pus subalternii să scrie în procesele verbale că soţia sa se afla la volan când a fost prins cu 120 de kilometri într-o localitate, iar şeful poliţiei Alba a fost inlocuit din functie după ce numele său a apărut intr-un dosar in care se vorbeste despre protectie oferită hotilor de lemn din Apuseni.

Doi șefi din Poliție cu ștate vechi au fost schimbați în doar câteva zile și asta pentru că Direcția Națională Anticorupție s-a pus cu tunurile pe ei.

Pe de o parte, vorbim despre Mihai Rus, șeful Poliției Județene Cluj, cel care este acuzat de instigare la abuz în serviciu, după ce și-ar fi pus subalternii să treacă în fals în procesele verbale cum că soția lui ar fi fost la volanul mașinii atunci când acesta a fost surprins circulând cu 120km/h pe o porțiune de drum pe care viteza legală permisă era de 50km/h. 

Pe de altă parte, Florin Dogaru, șeful Inspectoratului de Poliție Județean Alba, a fost și el schimbat din funcție. Nici măcar nu mai apare pe site-ul Inspectoratului de Poliție Județean, după ce numele său este menţionat într-un dosar instrumentat tot de procurorii anticorupție în legătură cu infracțiunea de abuz în serviciu.

 

[00:01:21] Vorbitor 2
Având în vedere că acesta, iată, este urmărit penal alături de alți polițiști, există suspiciuni că șeful poliției, împreună cu subalternii, ar fi oferit protecție unor afaceriști care aveau interese în exploatarea lemnului din Apuseni. Așadar, iată două nume mari din Poliția Română, schimbate în doar câteva zile. Vom vedea ce urmează în perioada următoare, pentru că se anunță și alte anchete de amploare desfășurate de DNA.

 

×
Subiecte în articol: IPJ Cluj IPJ Alba Mihai Rus Florin Dogaru
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Medicul care a amenințat un șofer cu pistolul spune că s-a simțit „în pericol”
x close