Antena 3 CNN Actualitate Cutremur de 5,5 grade, în Marea Neagră, resimţit şi la Bucureşti (VIDEO)

Cutremur de 5,5 grade, în Marea Neagră, resimţit şi la Bucureşti (VIDEO)

Cutremur de 5,5 grade, în Marea Neagră, resimţit şi la Bucureşti (VIDEO)
05 Aug 2009   •   10:54

Un cutremur cu magnitudinea de 5,5 grade pe scara Richter a avut loc în România, miercuri dimineaţă, în jurul orei 10:50.

Seismul s-a produs în Marea Neagră, la o adâncime de aproximativ 20 de kilometri.

Iniţial, informaţiile privind magnitudinea şi adâncimea acestuia au fost contradictorii, vehiculându-se cifre cuprinse între 5,1 şi 5,8 grade pe scara Richter, respectiv între 10 şi 30 de kilometri adâncime.

Aflaţi detalii despre cutremurele care au loc zilnic, în toată lumea

Seismul s-a resimţit atât la Constanţa, cât şi la Bucureşti. De asemenea, mai mulţi locuitori ai oraşelor Brăila, Piteşti, Tulcea, Zimnicea, Focşani, Giurgiu, Galaţi şi chiar Braşov susţin că au simţit cutremurul.

Epicentrul seismului a fost localizat la 41 de kilometri sud-est de oraşul Constanţa şi la 15 kilometri vest de oraşul Mangalia.



În ultimele luni, România a fost zguduită de mai multe cutremure de mică intensitate, toate având epicentrul în Vrancea. Cel mai recent a avut loc pe 15 iulie şi a măsurat 3,2 grade pe scara Richter.

Pe 27 mai seismul a fost mai puternic, având 4,4 grade pe scara Richter. Cutremurul a fost resimţit atunci şi în Capitală. Pe 12 mai, un alt cutremur de 4,2 grade s-a produs în zona Vrancea, la aproximativ 55 de kilometri de Buzău.

Cel mai puternic cutremur a avut loc, însă, la sfârşitul lunii aprilie. Seismul a avut magnitudinea de 5,1 grade pe scara Richter şi a fost resimţit şi în Republica Moldova şi Bulgaria.

În niciunul dintre acestea nu s-au înregistrat victime sau pagube materiale.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: cutremur România
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close