Antena 3 CNN Actualitate Curtea de Justiţie a UE i-a dat dreptate. O sibiancă a solicitat DOBÂNDĂ la restituirea taxei de poluare

Curtea de Justiţie a UE i-a dat dreptate. O sibiancă a solicitat DOBÂNDĂ la restituirea taxei de poluare

Curtea de Justiţie a UE i-a dat dreptate. O sibiancă a solicitat DOBÂNDĂ la restituirea taxei de poluare
Foto: Agerpres
18 Apr 2013   •   19:47
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a dat dreptate unei sibience care a dat în judecată autorităţile române. Mariana Irimie a cerut ca, la restituirea taxei de poluare, să primească şi o dobândă calculată pentru perioada începând cu plata respectivei taxe, relatează Mediafax.

Instanţa naţională, în acest caz Tribunalul Sibiu, a întâmpinat probleme de interpretare în contextul soluţionării cererii de plată a dobânzilor aferente cuantumului taxei pe poluare.

Tribunalul a adresat Curţii de Justiţie a UE o întrebare referitoare la modul de calcul al dobânzilor aferente cuantumului taxei pe poluare de restituit.

"Dreptul Uniunii trebuie interpretat în sensul că, în cazul perceperii de către un stat membru a unei taxe incompatibile cu dreptul Uniunii, (...) acest stat este obligat să restituie cuantumul acestei taxe şi să plătească dobânzile aferente cuantumului acesteia începând de la data plăţii sale de către contribuabil", s-a menţionat în concluziile avocatului general al CJUE.

300.000 de proprietari de maşini au câştigat în instanţă restituirea taxei de poluare. Administraţia Fondului pentru Mediu a primit, în ianuarie, cereri de restituire în valoare totală de 19 milioane de lei, din care au fost achitaţi 14 milioane de lei.






 

×
Subiecte în articol: UE taxa de poluare
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close