Referendumul de reducere a numărului de parlamentari la 300 este legal. Este decizia Curţii de Apel Bucureşti care a respins cererile de suspendare a referendumului. Cele două solicitări ale unor ONG-uri şi ale PNL de blocare a acestui demers au fost respinse ca inadmisibile de către Curtea de Apel Bucureşti. Deciziile acestei instanţe nu sunt definitive şi pot fi atacate prin recurs la nivelul unei instanţe superioare, precum Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Curtea de Apel Bucureşti a judecat joi cererea de suspendare a referendumului care va avea loc pe 22 noiembrie, contestaţie depusă de Asociaţia Pro Democraţia şi Agenţia de Monitorizare a Presei.
Este vorba despre referendumul convocat de preşedinte pentru reducerea numărului de parlamentari şi a camerelor legislative.
Cele două organizaţii nonguvernamentale au reclamat mai multe nereguli în ceea ce priveşte organizarea referendumului. Preşedintele Pro Democraţia, Cristian Pârvulescu, speră ca instanţa să ia o decizie finală cât mai repede, înainte de 22 noiembrie, pentru ca referendumul să poată fi suspendat.
Totodată, Curtea de Apel Bucureşti a decis ca inadmisibilă cererea fostului secretar de stat în MAE, liberalul Mihai Gheorghiu, de suspendare a decretului prezidenţial privind referendumul. Liberalul Mihai Gheorghiu, fostul secretar de stat în MAE, a făcut o solicitare la Curtea de Apel Bucureşti pentru suspendarea decretului prezidenţial şi a hotărârii de guvern pentru organizarea referendumului.
Antena 3