Cea mai mare revendicare a unei averi făcută vreodată în România poartă un nume: Paul Lambrino.
El revendică proprietăţi de peste 500 de milioane de euro, în România.
Este cea mai mare revendicare de proprietăţi făcută vreodată, deşi este bazată pe o falsă idee a drepturilor de succesiune. Paul, cel care şi-a adjudecat titlul de Prinţ de România, deşi nici un membru al Casei Regale nu-i recunoaşte acest drept, cere statului român o avere uriaşă.
Nepotul nelegitim al lui Carol al II-lea cere 50 de castele şi clădiri istorice şi peste 600 de kilometri pătraţi de terenuri din întreaga ţară.
Pe lista nepotului nelegitim a lui Carol al II-lea sunt aproape 50 de castele şi clădiri istorice, simboluri ale României printre care: palatul Elisabeta, sediul Bibliotecii Centrale Universitare, sediul PDL din Modrogan, sediul MAE, precum şi peste 600 de kilometri pătraţi de pământ (printre care Domeniul Scoviştea, Ferma Snagov, podgoriile Cotnari, Murfatlar şi Tohani).
Istoricii demontează pretenţiile moştenitorului fiului nelegitim al lui Carol al II-lea. Datele consemnate arată clar că mama sa a renunţat la orice pretenţie legată de averea regelui.
Paul Lambrino a cumparărat în august 2001, la Londra, drepturile succesoriale pentru averea privată a Elenei Lupescu pentru 50.000 de dolari de la Monique Urdărianu, care a moştenit-o pe Elena. La rândul ei, Elena Lupescu a dobândit-o de la Carol al II-lea, cu care se căsătorise în exil.
Lupescu este cea de-a treia soţie a lui Carol şi nu are nici o legătură de rudenie cu Paul Lambrino. Ulterior semnării tranzacţiei, Paul a efectuat notificări pentru zeci de propietăţi ale Casei regale şi fostele proprietăţi private ale lui Carol al II-lea şi Elenei Lupescu.
În contractele ulterioare, el se prezintă drept moştenitor al lui Carol al II-lea, al Elenei Lupescu, al prinţesei Elisabeta şi al Prinţului Nicolae, chiar dacă regele Mihai I este moştenitorul acestora din urmă. Regele Mihai nu a revendicat proprietăţile private ale tatălui său, Carol al II-lea, ci doar proprietăţi care au aparţinut Casei Regale, ca instituţie.
Prinţul Paul cere toate aceste bunuri nu doar ca urmaş al regelui, ci prin inginerii financiare şi juridice nebănuite. Născut la Paris şi crescut la Londra, Paul Lambrino a venit pentru prima data la Bucureşti în urmă cu 14 ani şi a fost contestat de familia regală a României.
Citiţi şi Prinţul Paul Lambrino şi clanul Bercea au un lucru în comun - naşi din familia prezidenţială