Antena 3 CNN Actualitate Cum sunt înşelaţi românii când îşi rezervă o vacanţă. Noua schemă a hoţilor

Cum sunt înşelaţi românii când îşi rezervă o vacanţă. Noua schemă a hoţilor

Cătălina Iordache
1 minut de citit Publicat la 12:52 24 Iun 2024 Modificat la 12:52 24 Iun 2024
incepe vacanta de vara pentru elevii din romania cand reincepe scoala
Atacatorii folosesc inteligența artificială pentru a trimite emailurile pentru rezervarea vacanţelor

Sunt înşelătorii în plin sezon al vacanțelor, iar cea mai mare platformă de rezervări online anunță o creștere a fraudelor cu până la 900% în ultimii doi ani.

Atacatorii folosesc inteligența artificială pentru a trimite emailurile. 

După ce o persoană plătește, escrocii fie dispar fără urmă, lăsând cumpărătorul fără un loc de cazare, fie încearcă să-l înșele și mai departe prin mesaje de urmărire. 

Practic, infractorii cibernetici se folosesc acum tot mai des de aceste softuri pe bază de inteligență artificială, pentru a traduce texte mult mai bine, mult mai coerent, astfel încât să nu ne dăm seama de eventualele greșeli, cum se întâmpla și până acum. 

De asemenea, ei clonează mult mai bine site-urile oficiale și se folosesc și de imagini generate de inteligența artificială. 

Specialiștii spun că este bine să verificăm cu atenție link-ul înainte să îl accesăm, să vedem dacă este cel oficial. 

De asemenea, site-ul trebuie verificat, să vedem dacă are număr de contact, adresă, pentru a ști sigur că este cel oficial.

Mai mult decât atât, este foarte bine să folosim autentificarea în doi pași în momentul în care facem o plată online, adică să primim un cod de securitate și printr-un SMS pe telefonul mobil. 

De asemenea, cei din turism recomandă rezervarea pachetelor de vacanță în detrimentul rezervării separate a zborurilor și a cazării. 

Dacă ajungem totuși să picăm în capcana infractorilor cibernetici, trebuie să anunțăm poliția.

×
x close