Antena 3 CNN Actualitate Cum şi-a luat MRU ţeapă pe banii noştri. Acesta a mâncat vită Kobe... de România

Cum şi-a luat MRU ţeapă pe banii noştri. Acesta a mâncat vită Kobe... de România

2 minute de citit Publicat la 21:10 15 Ian 2013 Modificat la 21:10 15 Ian 2013
Cum şi-a luat MRU ţeapă pe banii noştri. Acesta a mâncat vită Kobe... de România
Mihai Răzvan Ungureanu, fostul premier al României pentru două luni, s-a lăfăit în bani publici, cheltuind peste 10 miliarde de lei. Din imensa listă pentru protocolul la Guvern, se regăsește și un kilogram de vită de Kobe, adică cea mai scumpă carne de vită din lume. Un singur kilogram costă numai puțin de 35 milioane de lei vechi. Din păcate pentru buzunarul românilor, noi informații arată ca fostul premier a luat o țeapă monumentală când a comandat Vita de Kobe, din simplul motiv că pretențioasa carne nu se comercializează decât într-un singur loc și doar în anumite condiții.


"Daca ti-ai permis vreodata sa comanzi la un restaurant in tara sau in strainatate o friptura de vita Kobe, gandindu-te ca mananci cea mai scumpa carne din lume, s-ar putea sa fi platit un pret piperat pentru o friptura obisnuita. Mai exact, din carne de vita de buna calitate, dar nu din cea crescuta in prefectura Hyogo (a carei capitala este Kobe). Cel putin asta ne spun editorii Forbes, care sustin o vita Kobe autentica se poate gusta doar in tara ei natala – Japonia".

Motivul este faptul ca aceasta carne de vita Kobe nu se exporta decat intr-o singura tara, tot in Asia. Potrivit Kobe Beef Marketing & Distribution Promotion Association, Macao este singura tara in care mai ajunge aceasta carne si asta numai din februarie 2012. Deci, tot ce ai gustat pana atunci in alte tari cu exceptia Japoniei este un fals.

Carnea Kobe autentica este produsa sub reguli stricte prevazute de lege. Pentru a intra in categoria suprema a celor mai bune carnuri, vitele crescute la Kobe sunt din rasa Tajima Wagyu. Animalul trebuie sa se fi nascut si crescut in prefectura Hyogo, hranit cu iarba si apa de pe acest teritoriu toata viata sa. In plus, taierea si transarea animalului se face numai in abatoarele din aceasta reguiune si pentru a primi certificate de autenticitate trebuie sa treaca de cateva teste riguroase.

In decembrie 2012 erau numai 3.000 de exemplare de animale certificate pentru producerea carnii Kobe in toata lumea, si niciunul dintre ele in afara teritoriului Japoniei. Procesul de livrare a carnii atat de pretuite este foarte strict si impune marcarea fiecarei bucati cu un numar format din 10 cifre care sa indice exact exemplarul care a fost sacrificat.

×
Etichete: japonia Subiectiv MRU
x close