În plus, la Brăila, de pildă, oamenii nu pot admira spectacolul fără să poarte masca. Galaţiul, lovit zdravăn de coronavirus, sărbătoreşte. în linişte: nicio manifestaţie nu va avea loc acolo.
Pandemia de coronavirus schimbă modul în care Ziua Marinei va fi sărbătorită. Jocurile marinăreşti şi concertele dispar din peisaj.
În schimb, se păstrează un obicei specific ceremonilor militare: de ziua lor, marinarii vor trage cele 21 de salve de tun. Soldaţii de la Forţele Navale fac acum ultimele repetiţii.
Pe faleza din Constanţa, publicul va putea să vadă doar navele
''La televizor şi pe pagina de Facebook a Forţelor Navale vom putea să arătăm tot ce face publicului, dar, pe faleza din Constanţa publicul va putea să vadă doar navele'', spune Cornel Pavel, purtător de cuvânt Forţele Navale Române.
''Pe data de 15 august, începând cu ora 10, la Brăila vom fi prezenţi pe Faleza Dunării, unde vom marca momentul solemn al intonării imnului cu cele şapte nave'', spune Nicoleta Burlacu, purtător de cuvânt Flotilă Fluvială.
La Brăila, parada va avea loc pe o suprafaţă de aproximativ 1,6 kilometri lungime
Defilarea navelor militare se va face la fel ca în ceilalţi ani. Există, însă, şi o noutate:
''Un aspect inedit este că parada va avea loc pe o suprafaţă de aproximativ 1,6 kilometri lungime, astfel încât să fie spaţiu suficient pentru toţi brăilenii să vadă şi să stea la o distanţă coresupunzătoare'', spune Marian Dragomir, primar Brăila.
Un aspect inedit este că parada va avea loc pe o suprafaţă de aproximativ 1,6 kilometri lungime, astfel încât să fie spaţiu suficient pentru toţi brăilenii să vadă şi să stea la o distanţă coresupunzătoare.
Cu toate acestea, oamenii nu vor putea veni în valuri pe faleză ca în anii trecuţi şi nici nu se vor putea face fotografii pe puntea vapoarelor.
Şi mai important, spectatorii vor trebui să poarte masca de protecţie tot timpul.
Mai mulţi poliţişti vor fi mobilizaţi pentru a se asigura că toată lumea respectă regulile.
La Galaţi, focarele de infecţie cu coronavirus rup tradiţia de 15 august. Fără defilare, fără spectacol şi fără sărbătoare, în acest an.
S-a decis să se evite marile aglomerări de persoane, pentru că în mod evident este imposibil să-i alegi pe cei maximum 500 de gălăţeni care pot participa legal la o adunare într-un spaţiu deschis.