Antena 3 CNN Actualitate Cum se apără polițiștii acuzați că au folosit baraje umane în calea „nepotului lui Dracula”: Percepția șoferilor a fost influențată

Cum se apără polițiștii acuzați că au folosit baraje umane în calea „nepotului lui Dracula”: Percepția șoferilor a fost influențată

politisti la o conferinta de presa la sibiu
Şefii Poliţiei Sibiu se apără după ce polițiștii au fost acuzați că au folosit baraje umane în calea „nepotului lui Dracula”. FOTO Captură video Antena 3 CNN
de G.M.    |    23 Oct 2024   •   08:07

Şefii Poliţiei Sibiu au ieşit la raport în faţa opiniei publice, după valul de acuzaţii venite din partea şoferilor, care spun că maşinile lor au fost distruse din cauza operaţiunii poliţiei. Poliţiştii au spus că şoferii s-au oprit singuri în mijlocul drumului în momentul în care au văzut agenţii de poliţie şi că pretinsul descendent al lui Dracula este principalul vinovat. Despre despăgubiri, poliţia spune că nu va achita niciun leu. Întrebaţi dacă au şi dovezi în susţinerea afirmaţiilor, oamenii legii au invocat imaginile surprinse de bodycam-urile agenţilor, dar pe care, tot ei spun, nu se pot pronunţa, pentru că ele sunt probe în dosarul procurorilor.

Comisar șef Bogdan Maxim, șeful Serviciului Rutier Sibiu: "Sub nicio formă şi nicio împrejurare, nu s-au folosit, după cum se vehiculează în spaţiul public, alte autovehicule, alţi participanţi la trafic, ca scuturi, pentru a genera oprirea în trafic a autorilor unor infracţiuni."

Adrian Pampu, martor: "Am fost opriţi de un echipaj de poliţie, două persoane, care mergeau pe jos printre maşini. Am fost izbiți violent de mașina respectivă".

Andrei Ghica, șofer: "Erau 2 agenți de circulație care ne-au oprit. Dar nu ne-au spus să tragem pe dreapta. Ne-au oprit."

Adrian Pampu, martor: "Am întrebat de ce ați făcut chestia asta, de ce n-ați folosit mașinile voastre, de ce ne-ați folosit pe noi ca scut?"

Comisar șef Bogdan Maxim, șeful Serviciului Rutier Sibiu: "Percepţia participanţilor la trafic poate a fost influenţată de evenimentul care era în derulare."

Un eveniment prilejuit de intrarea autointitulatului descendent al legendarului Dracula în judeţul Sibiu. Cu forţa şi cu o maşină furată din judeţul învecinat. De la 70 de kilometri distanţă.

Colegii poliţiştilor din Braşov au alertat toate echipajele şi în judeţul Sibiu au fost mai multe tentative eşuate de a-l opri. A fost montată chiar şi banda cu ţepi, însă tânărul din Elveţia a reuşit să o ocolească. A treia oară, în Şelimbăr, poliţiştii au luat decizia de a opri pe loc toate maşinile aflate în trafic. Astfel, tânărul nu ar mai fi avut pe unde să treacă.

Reporter: Poliţiştii care au intervenit la Şelimbăr aveau bodycam-uri? Dacă da, se pot face publice aceste imagini, ca să dovediţi că acuzatiile acestor șoferi care au spus că au fost folosiți ca scuturi umane nu sunt adevărate?

Comisar șef de poliție Lucian Tarnu, adjunct al șefului IPJ Sibiu: "Da. Poliţiştii care au acţionat şi au intervenit în misiunea despre care vorbim, aveau, erau dotaţi cu bodycam-uri, le-au utilizat, însă din păcate nu le putem pune la dispoziţie pentru că sunt probe în dosarul penal în cauză."

Reporter: Spuneaţi că şoferii n-au fost opriţi aşadar de poliţişti. Acest lucru se vede şi pe imaginile pe care le-aţi văzut, le aveţi la dosar? 

Comisar șef Bogdan Maxim, șeful Serviciului Rutier Sibiu: "Nu aş insista foarte mult, dacă îmi permiteţi, pe ceea ce se vede pe imagini."

6 maşini civile au fost grav avariate, printre care şi cea furată. Şi două autoturisme ale poliţiştilor. Şoferii păgubiţi trebuie să-l caute acum pe tânărul care se consideră stră-strănepot al lui Dracula, pentru despăgubiri.

×
Parteneri
x close