Antena 3 CNN Actualitate Cum să lucrezi pe cont propriu ca inspector SSM

Cum să lucrezi pe cont propriu ca inspector SSM

În adâncul minții sigur te-ai gândit măcar o dată că ți-ai dori să-ți deschizi o afacere și să devii un liber profesionist de succes. Poate ai făcut deja acest pas și afacerea merge ca pe roate, însă, dacă ești tot la stadiul în care te gândești, venim noi cu un imbold spre tine și îți spunem cum poți să faci primul pas spre o nouă carieră.

New Project
Cum să lucrezi pe cont propriu ca inspector SSM Sursa foto: unsplash.com
de Georgiana Adam    |    28 Iul 2022   •   21:01

Îți recomandăm să urmezi unul dintre cele mai bune cursuri SSM acreditate: el reprezintă una dintre căile cele mai ușoare și sigure de a ajunge să fii propriul șef. Azi vei afla care sunt beneficiile acestei treceri, ce cunoștințe vei dobândi în urma absolvirii acestui curs și unde vei putea activa odată ce ai calificarea de inspector în Securitate și Sănătate în Muncă.

De ce să alegi să lucrezi pe cont propriu

Întrebarea de bază de la care trebuie să începi atunci când îți dorești să te desprinzi de compania în care activezi sau să intri pe piața muncii este: de ce să aleg eu antreprenoriatul sub această formă?

Această cale în viață nu este pentru toată lumea și vrem să spunem asta de la început. Cu toate acestea, nu înseamnă că nu poți să îi dai o șansă pentru a te convinge dacă ți se potrivește sau nu.

Atunci când alegi să devii liber profesionist trebuie să îți faci strategii, atât pe termen scurt, cât și pe termen mediu și lung. Acestea te vor ajuta să duci la îndeplinire targeturile propuse și să intervină cât mai puține frustrări de-a lungul călătoriei. Este important să fii o persoană bine organizată și să iei în calcul până și cele mai dificile situații, găsind soluții optime înainte ca acestea să se întâmple.

Cu toate acestea, trebuie să fii conștient că situațiile neprevăzute pot să apară la orice pas și, mai ales, că nu le vei putea controla mereu. Vor ține de factori din afara ta, însă, odată ce le depășești, satisfacția este enormă. Trebuie să ai răbdare în legătură cu diverse situații care se pot isca și trebuie să te pregătești moral pentru ele.

Știm că ceea ce am scris mai sus poate părea mai degrabă descurajator, însă vrem să fim cât de transparenți se poate cu informațiile pe care le livrăm. Cu toate acestea, antreprenoriatul îți oferă și o libertate pe care înainte nu o aveai și la fel și satisfacția de a avea în mâna ta deciziile pe care le iei pentru viitorul tău și, de ce nu, al angajaților, atunci când vei avea.

Cunoștințe dobândite la cursul de inspector SSM

Partea excelentă în a deveni inspector SSM este că fiecare firmă cu angajați proprii are nevoie de unul, fie că este angajat in-house sau se apelează la o companie din afară care să asigure aceste servicii. Oricare ar fi alegerea pe care o faci după absolvirea cursului, este important să știi că poți să ai un venit stabil și de lungă durată dacă alegi să o profesezi.

Cum să lucrezi pe cont propriu ca inspector SSM

Această ocupație este foarte complexă, însă, odată ce ai învățat bazele care stau la structura legislației în vigoare, lucrurile vor merge lin. Tot ce va trebui să faci apoi este să te asiguri că nu rămâi în urmă cu normele și cu schimbările care pot surveni în domeniu.

La cursul de inspector SSM te vei familiariza și vei învăța următoarele noțiuni de bază și altele complementare acestora:

  • realizarea activităților de prevenire a accidentelor și protecție a muncii;

  • sistemul legislativ român SSM;

  • stabilirea semnalizării de securitate și sănătate la locurile de muncă;

  • stabilirea mijloacelor materiale și tehnice necesare securității și sănătății în muncă;

  • criterii generale pentru evaluarea riscurilor;

  • informarea lucrătorilor/ instruirea lucrătorilor în domeniul SSM;

  • prevenirea accidentelor de muncă și a îmbolnăvirii profesionale;

  • boli profesionale și boli legate de profesie;

  • participarea la cercetarea evenimentelor care produc incapacitate temporară de muncă;

  • monitorizarea activităților de evacuare și intervenție în situații de urgență.

Toate acestea de mai sus trebuie să le ia la cunoștință angajații oricărei firme care activează în România.

Beneficiile antreprenoriatului în SSM

Există o mulțime de beneficii pe care a lucra pe cont propriu ți le aduce, iar pe lângă acestea, fiecare domeniu în parte vine cu ale sale.

Iată care sunt beneficiile în antreprenoriatul SSM:

  • fiind un serviciu de care au nevoie atât firmele din domeniul de stat, cât și cele din domeniul privat, vei putea alege cu cine dorești să lucrezi;

  • având în vedere că numărul firmelor active crește pe zi ce trece, și nevoia de specialiști SSM este într-o continuă expansiune;

  • ai un venit bun pe care ți-l stabilești în funcție de forma legală prin care dorești să activezi: SRL sau PFA;

  • de asemenea, ai control asupra finanțelor, pe care le împarți după bunul plac;

  • trebuie să fii mereu la curent cu noutățile din domeniu, ceea ce înseamnă că nu te vei plictisi spunând aceeași poezie.

Alege să mergi pe drumul antreprenoriatului într-un domeniu în care nu te vei plictisi niciodată și, mai mult decât atât, vei ajuta ownerii de business și angajații să fie în legalitate!

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close