Antena 3 CNN Actualitate Cum să evităm "ţepele" pe care ni le dau agenţiile de turism

Cum să evităm "ţepele" pe care ni le dau agenţiile de turism

Cum să evităm "ţepele" pe care ni le dau agenţiile de turism
Foto: tourismandholidayturkey.blogspot.com
de M.Z.    |    29 Iun 2012   •   21:58

Sezonul vacanţelor se transformă, pentru tot mai mulţi români, în sezonul ţepelor luate de la agenţiile de turism. După ce au plătit mii de euro, oamenii au aflat că nu mai au unde pleca în concediu, iar cine vrea să-şi recupereze banii de la firmele de asigurări are nevoie de mult noroc. În cel mai bun caz, păgubitul primeşte mai puţin de jumătate din suma achitată pentru vacanţă.

O familie care şi-a achitat vacanţa în Turcia din luna aprilie, ca să beneficieze de reducerea pentru înscrieri timpurii, a înţeles că a plătit cei 3.200 de euro degeaba.

"La un moment dat, sinceră să fiu, nu ştiu ce m-a făcut să intru pe site-ul agenţiei, când am văzut că acolo directoarea generală anunţa că societatea (...) are deschisă procedura de insolvenţă şi urmează să intre în faliment", povesteşte Ligia Ionescu, o păgubită.

La sediul agenţiei, nu mai e nimeni demult şi au rămas doar afişele frumos colorate lipite pe geamuri.

Femeia are acum şanse să recupereze, cu puţin noroc, doar 20% din cât a plătit, adică 640 de euro. Deşi problema asigurărilor prea mici este bine cunoscută, reprezentanţii din turism încă se mai gândesc la soluţii.

Înainte de a achita biletul de vacanţă, clienţii sunt sfătuiţi să obţină cât mai multe informaţii despre agenţiile de turism de la care cumpără. Cea mai sigură este verificarea la Registrul Comerţului. O altă variantă ar fi evitarea agenţiilor de turism şi programarea concediului pe cont propriu.




×
Subiecte în articol: litoral vacante concedii
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close