Antena 3 CNN Actualitate Cum să evităm furturile la bancomat

Cum să evităm furturile la bancomat

Cum să evităm furturile la bancomat
19 Apr 2007   •   09:39

Băncile ne avertizează să fim foarte atenţi când utilizăm cardurile pentru a nu pica în plasa escrocilor. Hoţii şi-au perfecţionat metodele de a goli conturi. Cea mai mare escrocherie cu carduri din istoria Canadei a fost realizată de un grup de români. Preţul - 10 milioane de dolari. Asta se întâmpla acum câţiva ani. Acum şi clienţii băncilor româneşti au devenit ţintele escrocilor.

?Există mai multe metode mai multe metode de fraudare cu cardul. De la amplasarea unor aparate speciale până la amplasarea unor bancomate false?, spune Teodor Volcov, reprezentantul unei bănci.

Poliţia avertizează că infractorii folosesc metoda numita ?pisicuţa? prin care montează pe bancomatul original un aparat care înregistreaza timp de 24 de ore codurile PIN ale tuturor cardurilor care sunt introduse în bancomat.

Băncile îşi sfătuiesc clienţii să îşi scoată banii de pe card doar de la bancomatele din bănci sau din marile centre comerciale. Când folosiţi un bancomat, fiţi foarte atenţi ca nu cumva aparatura originală să fie dublată de o alta care să vă citească PIN-ul şi să vă cloneze cardul.

O metodă sofisticată de furt e cea a phishingului. Clienţii primesc emailuri, aparent de la bănci. Sub pretextul modernizării reţelei informatice, hoţii realizează pagini de internet identice cu cele ale băncilor şi cer datele personale ale posesorilor de carduri.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close