Antena 3 CNN Actualitate Cum petrec ţăranii români de ziua Americii

Cum petrec ţăranii români de ziua Americii

Cum petrec ţăranii români de ziua Americii
04 Iul 2007   •   18:57

Veselie mare de ziua Americii în comuna sibiană Cincu. Ţăranii au organizat o petrecere pe cinste în aşteptarea americanilor care vor amplasa o bază militară la ei în localitate. Grătarele au sfârâit continuu, iar atmosfera a fost întreţinută de câţiva lăutari. Nu a lipsit nici drapelul Statelor Unite, care a fost arborat în faţa birtului din sat.

Ziua de 4 iulie a fost aşteptată cu nerăbdare de toţi locuitorii comunei Cincu. Zona a fost aleasă de americani pentru înfiinţarea unei baze militare. Bucuroşi că vor avea vecini de seamă, sătenii s-au strâns cu mic cu mare să serbeze aşa cum se cuvine Ziua Americii. Oamenii sunt convinşi că viaţa lor se va schimba radical odată cu venirea americanilor. Vor exista mai multe locuri de muncă, iar drumurile vor fi asfaltate.

Petrecerea s-a încins imediat. Şampania a curs valuri, că doar o dată în an e ziua Americii. ?Azi sărbătorim ziua de patru iulie, ziua Americii. Ne-am întâlnit cu o gaşcă de prieteni. El de exemplu a venit din Italia special pentru chestia asta să sărbătorim, e plecat de 10 ani la muncă în Italia şi a venit special pentru ziua Americii să ne simţim bine?.

Steagul Statelor Unite a fost arborat pe faţada unui local pentru ca americanii să ştie de la bun început că sunt bine veniţi. Venirea americanilor este discutată îndelung şi pe ulitele comunei. Chiar şi cei trecuţi de prima tinereţe se chinuie să le înveţe limba.

La anul, sătenii speră ca ziua de 4 iulie o vor serba împreună cu soldaţii americani. Până atunci lăutarii au promis că vor învăţa şi câteva melodii tradiţionale americane.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close