Antena 3 CNN Actualitate Cum justifică Valeriu Zgonea numărul mare de persoane care au făcut parte din delegaţia pentru India

Cum justifică Valeriu Zgonea numărul mare de persoane care au făcut parte din delegaţia pentru India

ygoneea.jpg
Foto: Agerpres
13 Dec 2014   •   11:03

Întors în ţară după vizita de o săptămână din India, Valeriu Zgonea a evitat să dea răspunsuri clare la întrebările legate de costul ridicat al deplasării. Şeful Camerei Deputaţilor a justificat însă numărul mare de persoane care au făcut parte din delegaţie şi a vorbit despre importanţa menţinerii unor relaţii bune între România şi India.

Zgonea a mers în India cu alţi 7 deputaţi şi cu şefa lui de cabinet. Vizita a costat aproximativ 30.000 de euro.

Valeriu Zgonea nu a comentat costurile vizitei în India, dar a avut un răspune la întrebarea legată de numărul mare de persoane pe care le-a luat cu el. Aşa a vrut să-şi arate respectul faţă de colegii indieni.

"Nu te poţi duce la o democraţie care-l primeşte pe Putin şi Obama, o ţară care are nevoie de un acord cu UE, cu câţiva oameni. E un semn de respect pe care-l arăţi partenerilor", a spus Valeriu Zgonea.

Tot în semn de respect, bugetul vizitei în India a avut prevăzută suma de 1000 de euro pentru cadouri. Delegaţia României a cumpărat coroane de flori.

"Obligaţia noastră atunci când mergem în India e să mergem la mormântul fondatorului statului modern, Mahatma Ghandi. Acolo trebuie să cumperi nişte coroane de flori pe care le depui în numele statului român. Şi le decontezi", a mai spus Zgonea.

Preşedintele Camerei Deputaţilor susţine că a descoperit un interes mare al investitorilor indieni faţă de România, iar vizita în această ţară nu a fost ideea lui, ci a Ministerului de Externe.

În ultimele patru luni, Valeriu Zgonea a vizitat Suedia, Turcia, Moldova şi Germania.

×
Subiecte în articol: valeriu zgonea India
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close