Antena 3 CNN Actualitate Cum ?fentează? românii taxa de primă înmatriculare

Cum ?fentează? românii taxa de primă înmatriculare

Cum ?fentează? românii taxa de primă înmatriculare
19 Oct 2007   •   08:11

Românii au găsit metoda perfectă de a scăpa de taxa de primă înmatriculare: maşinile înscrise în Bulgaria. Procedeul este simplu: românii găsesc un cetăţean bulgar care să înmatriculeze maşina pe numele lui, după care obţin de la acesta o procură pe viaţă care le dă posibilitatea să folosească autoturismul. Există şi un risc: bulgarii pot veni oricând să revendice maşinile. Pentru o maşină înscrisă în Bulgaria, românii plătesc o taxă de înmatriculare de zece ori mai mică decât în România. Aşa că dau fuga în Germania, de exemplu, cumpără un autoturism la mâna a doua, îl înmatriculează în Bulgaria şi circulă cu el în România.

Riscurile sunt mari, însă cei care recurg la această metodă spun că merită. Cu câteva mii de euro sau chiar mai puţin, te poţi face cu o maşină frumoasă pentru care plăteşti doar câteva sute de euro la înmatriculare. Fenomenul ar putea da mari bătăi de cap şi poliţiştilor.

Oamenii legii sunt convinşi că fenomenul ar putea fi stopat într-un singur fel: alinierea legislaţiei româneşti la cea europeană. Mai exact, renunţarea la taxa de primă înmatriculare şi înlocuirea ei cu una mult mai redusă. Proiect de lege care a născut deja destule controverse între autorităţile din România.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close