Antena 3 CNN Actualitate Cum devin copiii sclavi pe plantaţiile bogătaşilor (VIDEO)

Cum devin copiii sclavi pe plantaţiile bogătaşilor (VIDEO)

Cum devin copiii sclavi pe plantaţiile bogătaşilor <font color=red>(VIDEO)</font>
03 Dec 2007   •   18:40

Pentru 1 leu pe zi, copiii dintr-o comună din Dolj sunt folosiţi la cele mai grele munci ale câmpului. Fără ştirea părinţilor, micuţii sunt luaţi de la şcoală şi sunt duşi pe plantaţiile celor mai înstăriţi oameni din comună. Doi dintre copiii exploataţi au fost sechestraţi şi bătuţi crunt de un aşa-zis angajator. Micuţii, de 7 şi 10 ani, au muncit aproape toată vara pe pământurile unui ?exploatator?. Uneori se alegeau doar cu câteva bomboane, după ore întregi de trudă.

În ultimele zile, bărbatul nu şi-a mai răsplătit micuţii angajaţi. Umiliţi, copiii i-au luat cheile de la maşină şi le-au ascuns. Au fost pedepsiţi însă crunt. Un vecin a sunat la poliţie, iar bărbatul a fost prins după o oră. Nu părea să-i pese. ?Mă fură, i-am prins, i-am dus pe tavă la poliţie?, atacă şi el.

Şocant este, însă, că în comună el nu este singurul care exploatează copii. Poliţiştii din comună nu reacţionează în niciun fel. Susţin că nu ştiu de exploatarea copiilor, deşi zeci de micuţi trudesc şi sunt umiliţi pe pământurile altora, pentru câţiva lei. Bărbatul care şi-a bătut angajaţii minori riscă ani grei de închisoare pentru lovire, violare de domiciliu şi lipsire de libertate.

VIAŢĂ DE 1 LEU:  

Observator

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close