De la hamsii oi mici, la peoti exotici oi fructe de mare. Aşa arata meniul oferit turiotilor veniţi la malul marii. Totul depinde de gusturi şi... evident, de buget. Iar harta culinara a staşiunii Mamaia începe în Satul de Vacanţa.
Lucrurile se schimba pe măsură ce înaintezi spre staţiune. La putere sunt autoservirile, aglomerate până la refuz la ora prânzului.
Cum te apropii de centrul staţiunii se schimbă situaţia. Preţurile urcă, dar şi în meniuri apar preparatele cu dichis. Manânci dacă găseşti într-un final şi unde sa-ţi laşi maşina.
În capatul staţiunii, zona hotelurilor de patru şi cinci stele, manânci doar daca te ţine buzunarul. Fructele de mare şi peştii exotici sunt preparate la fel de căutate ca şi hamsiile, în Satul de Vacanţă.
De la hamsie, până la platoul marin, preţul creşte cu câteva sute de lei.
Dar după ce mânânci şi faci plajă vine noaptea. În cluburile de noapte din Mamaia, însă, distracţia nu ţine de buget. Tinerii nu se uită la bani.. Îşi iau cele mai bune ţinute. Dansează şi beau până dimineaţă.