Antena 3 CNN Actualitate Cum arată acum intersecția Eroii Revoluției din București. Zona a fost modernizată la standarde europene

Cum arată acum intersecția Eroii Revoluției din București. Zona a fost modernizată la standarde europene

Una dintre cele mai aglomerate zone din Capitală, cea de la Eroii Revoluției, a fost complet refăcută.

sosea
Cum arată acum intersecția Eroii Revoluției din Capitală. Zona a fost modernizată la standarde europene
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Iun 2024   •   17:39

Intersecția de la Eroii Revoluției are acum benzi în plus pentru șoferi, spații verzi și un pasaj subteran pentru pietoni.

Proiectul de mare anvergură a fost finalizat în timp-record, pentru că pe șantiere s-a lucrat zi și noapte.

Dacă la suprafață deja se circulă mai ușor, de săptămâna viitoare va fi dat în folosință și pasajul subteran care face legătura cu stația de metrou.

Zona din Sectorul 4 va fi redenumită "Poarta Eroilor".

Intersecția de la Eroii Revoluției este una dintre cele mai aglomerate pentru că preia traficul de la intrările în Capitală, dinspre DN 4 Popești-Leordeni-Oltenița și DN 5 Jilava-Giurgiu.

Modernizarea sa reduce riscul de accidente în care sunt implicați pietonii, dar și aglomerația în trafic și poluarea. Circulația autoturismelor se va desfășura mult mai fluent, astfel că la poarta de intrare și ieșire din București către Bulgaria, timpii de așteptare în trafic se vor reduce.

Proiect finalizat fusese abandonat de mai bine de 15 ani.

Zona Eroii Revoluției a beneficiat de o atenție sporită din partea specialiștilor, astfel încât, înainte de demararea lucrărilor de regenerare urbană, a fost realizat un studiu istoric, semnat de arhitecți acreditați de către Ministerul Culturii și Cultelor. Aceștia au analizat contextul urban din intersecție și au propus o serie de măsuri și soluții tehnice care, pe lângă soluționarea conflictelor de trafic, vor conduce la crearea unei imagini unitare din punct de vedere estetic, istoric și cultural. 

Asta cu atât mai mult cu cât, în proximitatea intersecției, specialiștii au identificat trei monumente istorice, obiective circumscrise patrimoniului național: Cimitirul Șerban Vodă - Bellu, Cimitirul Eroii Revolutiei 1989 și Cimitirul Evreiesc. 

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close