Restaurantul viitorului ar putea fi un mix de terasă, magazin, loc de luat masa la interior şi componentă de take-away. Asta în condițiile în care patronii din acest domeniu încearcă să se adapteze pentru a supraviețui crizei, este concluzia jurnaliștilor de la Ziarul Financiar după ce au analizat modul în care pandemia afectează acest sector al afacerilor.
Restaurantul viitorului: Un mix de terasă, magazin, sală de mese și take-away
Pandemia de COVID-19 a ridicat multe probleme pentru industria HoReCa, restaurantele fiind unul dintre cele mai afectate businessuri de restricţiile impuse de autorităţi pentru a limita răspândirea virusului. Astfel, aceste localuri au fost închise de la jumătatea lunii martie circa trei luni, funcţionând doar cu divizia de livrare.
Apoi, în sezonul estival au fost deschise terasele, dar cu o serie de reguli de distanţare ce au dus la reducerea capacităţii la jumătate. Abia la 1 septembrie a fost permisă redeschiderea localurile și în interior.