Antena 3 CNN Actualitate Cum a fost aplicată metoda "votul anulat". Unii candidaţi au pierdut alegerile în acest mod la câteva voturi

Cum a fost aplicată metoda "votul anulat". Unii candidaţi au pierdut alegerile în acest mod la câteva voturi

Doi foști candidați la primărie din județul Suceava atrag atenția că tuşul a fost motiv de anulare a sute de buletine de vot. Radu Hojbotă de la PMP Mănăstirea Humorului a pierdut alegerile la o diferenţă de 6 voturi de principalul său contracandidat, în timp ce alte 50 de buletine de vot au fost anulate pentru că, susţine acesta, ştampila aplicată nu se vedea din cauză că tuşul era uscat.

Cum a fost aplicată metoda "votul anulat". Unii candidaţi au pierdut alegerile în acest mod la câteva voturi
de Gabriel Dano    |    01 Oct 2020   •   19:42

Acesta a obţinut 614 voturi, cu 6 voturi mai puţine faţă de cel care a câştigat alegerile. PMP-istul susţine că în secţiile de vot din localitate au fost anulate aproximativ 50 de buletine pentru alegerea primarului pentru că păreau neştampilate.

„Erau buletine albe. Secţiile 386 şi 387 au fost organizate într-o şcoală generală care este închisă de 7 ani şi unde iluminatul este slab”, a declarat Radu Hojbotă, potrivit Adevărul. Aspectul a fost confirmat de primarul comunei Pojorâta, Bogdan Codreanu, fost prim-vicepreşedinte PMP Suceava. El susţine că problema tuşului neimprimat pe buletine s-a înregistrat atât în secţiile de vot din comuna Ostra, unde s-au anulat 200 de voturi, cât şi în localitatea Şcheia.

„La Ostra au fost anulate peste 200 de voturi la primar şi Consiliul Judeţean şi asta se datorează faptului că cei care au organizat alegerile au tratat la şi altele tuşul care se foloseşte la ştampila de vot pentru amprenta votat”, a spus acesta.

Candidatul PSD la Primăria Scheia, Cristian Burac, a pierdut alegerile la o diferenţă de doar 19 voturi de primarul în funcţie, Vasile Andriciuc. Cristian Burac susţine că a cerut renumărarea voturilor, însă solicitarea nu a fost aprobată.

Acesta este convins că alegerile au fost fraudate şi susţine că are dovezi în acest sens. Din acest motiv va depune contestaţie şi plângeri la DNA.

 

×
Subiecte în articol: PMP PSD
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Dezbaterea prezidențială CNN Biden vs. Trump, transmisă live de Antena 3 CNN
x close