În afară de această declarație, Dan Diaconescu și-a propus să crească numărul de angajați și să schimbe ehipa managerială. Însă planul de afaceri va rămâne secret, fiind făcut public doar la 48 de ore de la câștigarea licitației și numai la soclitarea Ministerului Economiei.
De asemenea, omul de afaceri pomenește și de "un mare consorţiu internaţional cu o cifră de afaceri în 2011 de 8,5 miliarde de euro " pe care l-ar avea alături de echipa sa, însă nu dă nici un detaliu despre acest investitor.
"Alături de investitorii privaţi (poporul român) si cei internationali, suntem interesati de preluarea pachetelor majoritare a urmatoarelor societati: Oltchim SA, Arpechim SA, Minele de sare care aprivizioneaza Arpechim (sic!), Oil Terminal, Societatea de Transport Conpet SA, precum si construirea si exploatarea unui numar de doua CET-uri (unul de 160 MW la Ramnicu Valcea si unul de 120 MW la Pitesti).
Sunt dispus sa investesc pana la 2 miliarde de euro, avand ca scop atingerea unei cifre de afaceri de 10 miliarde de euro/an, intr-o perioada de 3-4 ani de la achizitionare, retehnologizare si optimizare a intregului ansamblu industrial. Pentru aceste obiective prevad marirea numarului de personal la aproape 10.000 de angajati, la care se vor adauga alte 20.000 de persone in industria conexa legata de cele 7 puncte de profit integrate ce vor activa sub umbrela Oltchim", scrie spre finalul ofertei.