Antena 3 CNN Actualitate Cum a ajuns fetița de 3 ani din Constanța să fie cel mai tânăr consumator de droguri din România. Detalii din rechizitoriu

Cum a ajuns fetița de 3 ani din Constanța să fie cel mai tânăr consumator de droguri din România. Detalii din rechizitoriu

copil spital
O fetiță de trei ani a ajuns la spitalul din Constanța, după ce a mâncat cu jeleu care conținea canabis. Sursă foto: Getty Images
de Carmina Pricopie    |    09 Sep 2024   •   18:42

Un jeleu cu cannabis era să-i fie fatal fetiţei în vârstă de trei ani, care în urmă cu două luni a ajuns drogată şi în stare gravă la Spitalul Judeţean Constanţa. Cazul este fără precedent în România. Este cel mai mic copil care ajunge sub influenţa drogurilor la spital. Bărbatul din cauza căruia era să-şi piardă viaţa a fost trimis în judecată.

Pe 29 iunie, seara, la ora 22, o mămică disperată ajunge cu o fetiţă în vârstă de trei ani la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Copila, fără probleme de sănătate, avea un comportament specific epilepticilor. Mama le-a povestit medicilor că micuţa a devenit foarte agitată imediat după ce au participat la un eveniment privat, la inaugurarea unui salon de cosmetică.

Cum au ajuns drogurile la fetiță

Mama a comunicat faptul că la petrecerea respectivă, fiica sa a mâncat mai multe prăjituri, iar la sfârşit a luat un jeleu de pe masă, iar după aproximativ 30 de minute aceasta şi-a schimbat starea, clipind încontinuu, după care a trecut la o criză de râs.

La testul rapid antidrog făcut în noaptea respectivă, fetiţa a ieşit negativ. I-au fost luate probe de urină şi sânge, iar cadrele medicale au anunţat imediat poliţia. Poliţiştii antidrog de la Constanţa au verificat toate persoanele care au fost prezente la inaugurarea respectivă: români, olandezi, o femeie din Africa de Sud şi un român cu domiciliul în Statele Unite.

După câteva zile de filaj, anchetatorii aveau deja suspiciuni cu privire la românul din SUA. Bănuielile au fost confirmate în momentul în care un colaborator al poliţiştilor a intrat în contact cu bărbatul, acesta din urmă oferindu-i gratuit 4 jeleuri, în două zile, după internarea fetiţei în spital.

Cum erau distribuite drogurile 

Totodată, a rezultat faptul că inculpatul vine periodic în România, unde participă la diferite petreceri sau evenimente.

În urma analizelor avansate de laborator, s-a stabilit că fetiţa a fost drogată cu THC.

„În România, aceste produse nu sunt autorizate, legislația nu permite comercializarea niciunui produs cu THC, dar, de-a lungul timpului, anumite persoane au introdus în țară astfel de dulciuri, tocmai pentru consumul adulților”, a declarat  Cătălin Țone, expert antidrog.

Medicii legişti de la INML au concluzionat că jeleul mâncat la petrecere i-a provocat copilei somnolenţă, slăbiciune musculară şi tahicardie. Mai mult, legiştii au scris negru pe alb că bombonica gelatinoasă i-a pus viaţa în primejdie.

„Concentrația mare de THC și, în special, în organismul unui copil poate produce efecte foarte puternice, pentru că este un drog depresant, halucilogen al sistemului nervos central și poate conduce la moarte prin supradozaj”, a mai declarat Cătălin Țone, expert antidrog.

Acest caz care a şocat o ţară întreagă este fără precedent. Este cel mai mic minor care ajunge drogat la spital.

 

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close