Antena 3 CNN Actualitate Cultură Ziua Mondială a Libertăţii Presei. În Republica Moldova, jurnaliştii protestează în faţa Parlamentului

Ziua Mondială a Libertăţii Presei. În Republica Moldova, jurnaliştii protestează în faţa Parlamentului

Ziua  Mondială  a  Libertăţii  Presei. În Republica Moldova, jurnaliştii protestează în faţa Parlamentului
03 Mai 2009   •   13:49

Astăzi este Ziua Mondială a Libertăţii Presei. Ca în fiecare an, la 3 mai, jurnaliştii din toată lumea sărbătoresc dreptul la liberă exprimare.

Este ziua în care se celebrează principiile fundamentale ale libertăţii presei. În multe ţări, jurnaliştii sunt privaţi de libertate sau chiar ucişi, doar pentru că au ales să spună adevărul.

Cu această ocazie, în Republica Moldova, are loc o acţiune de protest. Manifestaţia are loc lângă Parlamentul din Republica Moldova. Jurnaliştii proteastează faţă de acţiunile de intimidare ale autorităţilor.

Organizaţiile de profil atrag atenţia asupra riscurilor pe care aceştia şi le asumă pentru a informa publicul. Numai anul trecut, 70 de ziarişti au fost ucişi iar peste 600 au fost arestaţi.

Cel puţin 125 dintre ei rămân în închisoare, pentru a executa sentinţe îndelungate. Ziua Mondială a Libertăţii Presei a fost proclamata de ONU în 1993, pentru a susţine dreptul la liberă exprimare, menţionat în articolul 19 al Declaraţiei Universale a Drepturilor Omului.


Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close