Antena 3 CNN Actualitate Cultură Ziua Francofoniei. Serbare de 680.000 de lei

Ziua Francofoniei. Serbare de 680.000 de lei


Ziua Francofoniei. Serbare de  680.000 de lei
18 Mar 2007   •   17:23

Ziua Internaţională a Francofoniei, 20 martie, va fi marcată de autorităţile române prin organizarea unor manifestări culturale şi de diplomaţie publică, Guvernul alocând în acest sens, din bugetul Ministerului Afacerilor Externe (MAE), suma de 680.000 de lei. Cea de-a 21-a aniversare a Zilei Internaţionale a Francofoniei va fi marcată, în ţară, prin organizarea de către MAE şi Ministerul Educaţiei şi Cercetării, a unui concurs lingvistic francofon destinat elevilor.

Vor fi desemnaţi 15 câştigători care vor primi premii constând în excursii la Paris. Manifestările organizate în afara ţării constau în participarea României la Festivalul de film francofon organizat în ţările terţe, prezentare de film românesc, expoziţii de carte, de fotografii, filatelice, gastronomice, conferinţe pe teme francofone cu participanţi stabiliţi în ţară sau în afara ei.

Aniversarea marchează crearea, la 20 martie 1970, a Agenţiei de Cooperare Culturală şi Tehnică, devenită în prezent Agenţia Interguvernamentală a Francofoniei, principalul operator din cadrul Francofoniei instituţionale.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close