Antena 3 CNN Actualitate Cultură Vladimir Putin creează un festival asiatic concurent pentru Eurovision

Vladimir Putin creează un festival asiatic concurent pentru Eurovision

Vladimir Putin creează un festival asiatic concurent pentru Eurovision
15 Oct 2009   •   16:18

Vladimir Putin a renunţat la alura sa de dur pentru a propune ca Rusia şi aliaţii militari să organizeze o versiune concurent pentru concursul de muzică Eurovision .
Aflat la Beijing, Putin a sugerat ca festivalul "Intervision" să fie organizat în cadrul Organizaţiei pentru Cooperare de la Shanghai, blocul militar format din şase state, ce până acum s-a ocupat mai mult cu organizarea de manevre militare.
Organizată ca o încercare de a contracara influenţa SUA în Asia Central, aceasta cuprine Rusia, China, Kazahstan, Kîrgîzstan, Tadjikistan şi Uzbekistan, în timp ce India, Iran, Mongolia şi Pakistan au statut de observatori.
Premierul rus apreciază că un asemenea concurs ar întări legăturile culturale între state. El a subliniat că deja au avut loc discuţii preliminare între miniştrii Culturii.
Numele propus este foarte probabil să provoace nostalgie ruşilor. Intervision era numele sovietic pentru festivalul concurent din blocul estic în anii 70. Acesta însă a fost anulat după doar patru ani şi a început transmiterea Eurovision.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Eurovision Vladimir Putin
Cele mai noi știri
Parteneri
x close