Analiza, realizată de agenţia Mercer, arată că oraşele europene s-au comportat bine în pofida crizei economice globale, Zurich venind pe locul doi, urmat de Geneva pe trei.
Düsseldorf din Germania a venit pe şase, Munchen şi Frankfurt la egalitate pe şapte. În total sunt 16 oraşe europene în primele 25 din lume.
"Standardul de viaţă din Europa occidentală rămâne mult peste media mondială," arată un comunicat Mercer .
"În pofida provocărilor economice mondiale actuale, majoritatea schimbărilor care s-au produs în Europa occidentală au fost pozitive şi au acoperit o serie de factori, incluzând şcoli, case, divertisment şi servicii publice."
Canada şi Noua Zeelandă s-au comportat de asemenea bine în analiza a 221 de oraşe, cu Vancouver şi Auckland la egalitate pe patru.
De asemenea, oraşele canadiene au dominat top cinci al celor mai bune oraşe din American de Nord, analiza citând criza financiară globală ca motiv pentru declinul în top al oraşelor americane? Honolulu a fost pe cel mai de sus loc- 31.
Din American de Sud şi Centrală, cel mai bun oraş este Point-a-Pitre din Guadelupe, dar nu în top 50.
De asemenea, Orientul Mijlociu şi Africa nu au fost înregistrate în vârful listei, cu Dubai pe 75 fiind cel mai apreciat din regiune, iar Port Louis din Mauritius (82) cel mai bun din Africa.
În Asia, Singapore rămâne cel mai bine cotat oral, pe 28, urmat de oraşele japoneze Tokyo (40), Kobe şi Yokohama (ambele pe 41), Osaka (51) şi Nagoya (57).
Bagdad rămâne locul ce oferă cea mai proastă calitate a vieţii.
Topul este creat pe baza a 39 de criterii ale calităţii vieţii, printre care stabilitate politică, educaţie, recreere, case sau mediu.
Antena3.ro