Antena 3 CNN Actualitate Cultură Vedeta CNN Christiane Amanpour se mută la postul ABC

Vedeta CNN Christiane Amanpour se mută la postul ABC

Vedeta CNN Christiane Amanpour se mută la postul ABC
19 Mar 2010   •   13:51

Transfer de senzaţie în lumea televiziunilor americane. Christiane Amanpour, una din vedetele postului CNN, se va muta, din vară, la marea reţea ABC, unde va fi gazda unei emisiuni duminicale de dezbateri politice. Realizatoarea a calificat transferul drept "o şansă pe care nu o întâlneşti decât o dată în viaţă".

De ani de zile, Christiane Amanpour se confundă, practic, cu imaginea postului CNN în întreaga lume. Jurnalista născută acum 52 de ani în Iran a devenit celebră pe vremea când CNN era singurul post de ştiri pe cablu. Ea nu a ezitat să se deplaseze în zonele de conflict din Irak, Afganistan, Somalia sau Bosnia pentru relatări în direct.

În ultimii ani, totuşi, fără să renunţe la deplasări şi la programele speciale, Christiane Amanpour a fost văzută mai mult în studio. Ea s-a mutat la New York, pentru a fi alături de soţul său, şi este gazda unui program zilnic difuzat doar pe reţeaua internaţională a CNN. Americanii pot şi ei vedea, duminica, momentele cele mai bune ale programului.

Christiane Amanpour s-a plâns de multe ori că mass-media din Statele Unite nu dă importanţa cuvenită ştirilor internaţionale. Aşa că nu putea rata şansa oferită de reţeaua ABC: să reorienteze spre temele externe programul duminical de dezbateri, consacrat, în prezent, mai mult politicii interne.

Aspectele financiare ale transferului au rămas strict confidenţiale, cum este de altfel şi actualul salariu al lui Christiane Amanpour. Iar conducerea CNN, la despărţire, a elogiat-o fără niciun fel de reproş pe cea căreia postul îi datorează atât de mult.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: cnn
Cele mai noi știri
Parteneri
x close