Antena 3 CNN Actualitate Cultură Un preţ RECORD şi un cumpărător controversat. 155 de milioane de dolari pentru un tablou Picasso

Un preţ RECORD şi un cumpărător controversat. 155 de milioane de dolari pentru un tablou Picasso

Un preţ RECORD şi un cumpărător controversat. 155 de milioane de dolari pentru un tablou Picasso
Foto: staticflickr.com
26 Mar 2013   •   18:54
Tabloul "Visul/ Le Reve", semnat de Pablo Picasso, a fost vândut la licitaţie pentru 155 de milioane de dolari. Cumpărătorul - Steven A. Cohen – este un controversat proprietar al unui fond de investiţii din SUA, relatează Reuters.

Până în prezent, celebrul tablou, o pictură în ulei datată 1932, a fost deţinut de mogulul Steve Wynn, proprietarul unui lanţ de cazinouri.

Acesta este cel mai mare preţ plătit vreodată pentru o operă de artă în Statele Unite.

Steven A. Cohen, care deţine o firmă de investiţii estimată la 15 miliarde de dolari este unul dintre cei mai cunoscuţi şi împătimiţi colecţionari americani.

Achiziţia tabloului a venit în contextul în care firma lui Cohen, SAC Capital, se confruntă cu o serie de controale din partea autorităţilor, în timpul cărora au fost reţinuţi doi dintre foştii angajaţi ai companiei.

La începutul lunii martie, firma lui Cohen a fost de acord să plătească suma record de 616 milioane de dolari pentru a pune capăt a două procese.




 

 

×
Subiecte în articol: Pablo Picasso
Citește mai multe din Cultură
» Vezi toate știrile din Cultură
Cele mai noi știri
Parteneri
x close