În tot acest timp, responsabilii încearcă să-şi paseze vina. Acoperă petele cu vopsea şi usucă pereţii cu foenul.
Întregul acoperiş al castelului a fost înlocuit în vara anului trecut, odată cu începerea lucrărilor de renovare a muzeul Iulia Haşdeu. Două luni mai tîrziu, au început să apară problemele. La fiecare ploaie torenţială, tavanul şi pereţii imobilului se îmbibă de apă.
Deşi a primit 600.000 de lei pentru amenajări, firma insarcinata cu lucrarile n-a reuşit să remedieze situaţia. Ba dimpotrivă, muncitorii încearcă de fiecare dată să-şi ascundă incompetenţa.
Angajaţii în schimb, dar şi cei care cunosc valoarea istorică a castelului se tem că, în scurt timp, şi pictura de pe pereţi va fi distrusă.
Dacă expertiza cerută de autorităţi va demonstra că muncitorii nu au folosit materialele stabilite în caietul de sarcini sau reabilitarea n-a fost făcut conform proiectului arhitectului, firma care s-a ocupat de lucrări va fi trasă la răspundere.
Castelul din Câmpina a fost construit de savantul Bogdan Petriceicu Haşdeu, în memoria fiicei sale, care a murit la 19 ani, de tuberculoză. Iulia Haşdeu, o tânără considerată geniu, a fost primul român care a absolvit facultatea Sorbona din Paris.
Muzeul este unic în Europa şi a fost inclus în rândul monumentelor istorice de clasă A.