Antena 3 CNN Actualitate Cultură Ultima zi din viața lui Aurelian Andreescu

Ultima zi din viața lui Aurelian Andreescu

1 minut de citit Publicat la 18:51 14 Sep 2017 Modificat la 18:51 14 Sep 2017
o_1bq0hcrce1c7nguaget1j911un58.jpg

Au trecut 31 de ani de când a murit unul din marii artiști români, Aurelian Andreescu. În timpul vieții, au fost cunoscute foarte puține lucruri despre omul Aurelian Andreescu.

Ne amintim prea rar de marii noștri artiști. Aurelian Andreescu este supranumit ”Copacul” muzicii românești, dar vocea lui inconfundabilă nu se mai aude la radio sau la televiziuni.

Avea 21 de ani când a debutat la Festivalul Național de Muzică de la Mamaia, în 1963, cu melodia ”În tot ce e mai frumos pe lume”, de Elly Roman. Succesul la public a venit imediat. Zeci de melodii interpretate inegalabil de Aurelian Andreescu au fost fredonate și îndrăgite de români.

A murit prea devreme, la doar 44 de ani, în anul 1986. Despre ultima zi din viața marelui artist a povestit de Cornel Constantiniu, într-un interviu mai vechi.

”Cu un an înainte de a muri, avusese o comă hepatică. Generalul Șuteu a fost cel care l-a tratat și l-a salvat de la operație. Una dintre recomandările doctorului a fost să evite Litoralul și expunerea la soare. În anul dispariției, adică în 1986, s-a dus la Eforie Nord, în restaurantul în care cânta Petre Geambașu. Niște nenorociți, așa-ziși admiratori, l-au convins să bea câteva pahare de vin, care i-au fost fatale. L-a rugat pe Geambașu să-l lase să cânte două melodii, iar spre finalul ultimei piese i s-a făcut rău. Imediat cum a terminat de cântat, a intrat în comă. A murit în aceeași seară la Spitalul Județean Constanța. În acea zi cumplită, menajera m-a trezit din somn, spunându-mi să vin urgent la telefon. Era Mirabela Dauer, care mi-a zis că Aurelian încetase din viață. La înmormântare mi s-a făcut rău și a trebuit să fiu scos afară din biserică. La câteva zile după ceremonia funerară, m-am dus la mormânt și i-am plantat doi brăduți”, a povestit Cornel Constantiniu, potrivit click.ro.

×
x close