Antena 3 CNN Actualitate Cultură Topul celor mai scumpe instrumente muzicale

Topul celor mai scumpe instrumente muzicale

Topul celor mai scumpe instrumente muzicale
24 Feb 2007   •   12:31

Cel mai scump instrument muzical din lume este pianul la care specialiştii cred că John Lennon a compus celebra piesă ?Imagine?. Un top realizat de jurnaliştii de la ?Forbes?, citat de Hotnews, arată că obiectul a fost cotat, la o licitaţie, la peste 2 milioane de dolari. Pianul, marca Steinway, a fost cumpărat de Lennon în decembrie 1970. Istoria lui este încă un mister. Specialiştii cred că la acest instrument, vocalistul Beatles a compus faimoasa melodie ?Imagine?. Cei care au văzut instrumentul spun că pianul are încă pe el urmele ţigărilor lui Lennon, iar cumpărătorul este nimeni altul decât George Michael, pentru 2,08 milioane de dolari.

Următoarele poziţii în clasament, aparţin unor instrumente semnate Stradivarius. La mică distanţă, ca valoare, se situează o vioară Stradivarius, care este estimată la puţin peste 2 miloane de dolari. Lady Tenant, aşa cum este denumită bijuteria, a aparţinut iniţial lui Charles Philippe Lafont, contemporan cu Nicolo Paganini. Instrumentul a primit acest nume după industriaşul scoţian Sir Charles Tennant, care a cumpărat instrumentul în 1900, pentru soţia sa.

Pe locul al treilea, tot o vioară Stradivarius. Lucrată în 1720, a aparţinut iniţial bancherilor din Berlin, care erau descendenţii compozitorului Felix Mendelssohn. Poziţia a patra în clasament revine tot unui instrument semnat de acelaşi celebru creator. Vioara Stradivarius ?Kreutzer? este estimată la 1,58 milioane dolari şi ar fi aparţinut muzicianului Rodolphe Kreutzer.


Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close