Antena 3 CNN Actualitate Cultură Tinerii români preferă să obţină informaţiile culturale de pe internet

Tinerii români preferă să obţină informaţiile culturale de pe internet

Tinerii români preferă să obţină informaţiile culturale de pe internet
16 Dec 2007   •   13:27

Conform unui studiu realizat de bookblog.ro, tinerii preferă site-urile şi blog-urile ce tratează teme culturale, în defavoarea revistelor tradiţionale. Aproape o treime din cei intervievaţi cred că presa tradiţională culturală se va muta în totalitate pe internet sau va dispărea.

Studiul Cultura online şi în media tradiţională arată că cei mai mulţi dintre tinerii interesaţi de cultură, respectiv 74,9%, citesc în special recenzii şi păreri despre cărţi. 53,4% din cei intervievaţi caută informaţii referitoare la diverse evenimente culturale, iar 49,5% informaţii despre diferite dezbateri. De asemenea, 41,7% dintre tineri sunt interesaţi de interviuri cu scriitori.

Potrivit studiului, 41% dintre tineri aleg să îşi cumpere cărţi în funcţie de informaţiile de pe blog-uri sau din diverse articole. 24,10% dintre cei intervievaţi aleg cărţile după copertă sau titlu, iar 23,40% dintre aceştia în funcţie de recomandările prietenilor. De asemenea, 11,50% dintre tineri îşi cumpără cărţi în funcţie de recenziile criticilor. Mai mult de jumătate dintre cei intervievaţi selectează informaţiile culturale în primul rând de pe blog-uri sau site-uri de specialitate. 43% dintre tineri au ales revistele de cultură, în timp ce emisiunile radio sunt preferate de doar 11,5% dintre tinerii interesaţi de acest domeniu.

Aproape o treime dintre cititori ar fi dispuşi să plătească pentru informaţiile de calitate, accesate online. Studiul mai arată că presa tradiţională este preferată în special pentru recomandări sau recenzii de carte. În ceea ce priveşte viitorul presei culturale tradiţionale, 64,4% dintre tineri sunt de părere că aceasta va continua să existe în forma actuală, în timp ce 26,1% dintre repondenţi sunt convinşi că presa tradiţională se va muta în totalitate pe internet sau va dispărea.

Studiul a fost realizat de www.bookblog.ro în perioada 14-28 noiembrie 2007, pe un eşantion de 500 de persoane cu vârsta între 17 şi 30 de ani.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close