Antena 3 CNN Actualitate Cultură Tabloid rusesc: Poveştile despre cruzimea lui Dracula sunt cel mai probabil adevărate

Tabloid rusesc: Poveştile despre cruzimea lui Dracula sunt cel mai probabil adevărate

Tabloid rusesc: Poveştile despre cruzimea lui Dracula sunt cel mai probabil adevărate
26 Sep 2009   •   19:11

Dracula era un conte cu dinţi ascuţiţi, al cărui cap a fost conservat în miere şi trimis la Istanbul. Acestea sunt doar câteva din grozăviile prezentate de un taboid rusesc, care spune că miturile despre domnitorul român Vlad Ţepeş sunt cel mai probabil adevărate.

Sub titlul "Incredibilele poveşti despre cruzimea lui Dracula sunt cel mai probabil adevărate", tabloidul rus Pravda îi dedică domnitorului român un amplu articol. Jurnaliştii ruşi spun că Ţepeş nu a fost nici vampir nici creatură supranaturală. Cu toate acestea, cruzimea cu care îşi conducea poporul a făcut să se nască astfel de legende în jurul său.

Cotidianul continuă cu câteva exemple şi spune că Vlad Dracul "le-a bătut pălăriile ambasadorilor francezi în cuie pentru că nu le-au scos în faţa sa", "a tăiat mâinile unei ţărănci şi a tras-o în ţeapă deoarece s-a prezentat în faţa soţului ei cu cămaşa ruptă." Un alt mit pe care se concentrează tabloidul rus spune că Vlad Ţepeş a adunat toţi cerşetorii din regiune şi i-a ars de vii.

O dată, continuă jurnaliştii, Dracula a ordonat tragerea în ţeapă a zece mii de persoane, toată populaţia unui orăşel pentru că aceştia nu plătiseră taxele.

În final, articolul se concentrează pe fapte mai apropiate de realitate. Ei spun că mormântul lui Ţepeş din Braşov este vizitat de aproximativ 250.000 de turişti anual. Ei amintesc şi despre intenţia autorităţilor române de a construi un parc de distracţii "Dracula Land" în apropiere de Bucureşti.



Antena 3

×
Subiecte în articol: dracula
Cele mai noi știri
Parteneri
x close