Cel de-al doilea eveniment dedicat promovării Statutului lucrătorului cultural profesionist a avut loc joi, 23 februarie, la Palatul Culturii din Iași.
Propunerea legislativă este finanțată prin Planul Național de Redresare și Reziliență, având drept scop atât maximizarea potențialului creativ al lucrătorilor culturali și menținerea activă a acestora pe piața muncii, cât și dezvoltarea sectoarelor culturale și creative.
"Urmărim prin aceste evenimente de promovare să aducem la cunoștința lucrătorilor culturali din România că propunerea legislativă aduce o serie de beneficii sociale și fiscale de care nu s-au bucurat până acum.
Sigur, activitățile culturale și artistice impun o abordare complexă, dar spunem cu convingere că Statutul lucrătorului cultural profesionist, în forma elaborată acum, pune în ordine o legislație fragmentată pentru a sprijini categorii profesionale atipice, așa cum sunt cele din sectorul cultural”, a declarat Valentin SAVU, coordonatorul Reformei 3 din cadrul PNRR.
Evenimentul a reunit experții implicați în elaborarea propunerii legislative, precum și un număr mare de profesioniști, care activează în sectoarele culturale și creative de la nivel local și regional și care pot beneficia de măsurile de sprijin vizate prin Statutul lucrătorului cultural profesionist.
Următoarele evenimente de promovare vor fi organizate la Timișoara, pe 2 martie 2023, și la Cluj-Napoca, pe 9 martie 2023, potrivit cultura.ro.